Noi măsuri europene pentru produsele cu grăsimi!

Sursa foto: Adriana Baciu

Produsele alimentare procesate vor putea contine maximum 2% acizi grași Trans. Regulamentul, adoptat de Comisia Europeană, intră în vigoare săptămâna viitoare, iar furnizorii de astfel de produse au la dispoziție aproape doi ani pentru a se conforma.

Măsura are drept scop protejarea sănătății consumatorilor și oferirea opțiunilor de alimentație mai sănătoasă.

Grăsimile Trans, concepute prin adăugarea hidrogenului în ulei vegetal sunt foarte periculoase întrucât cresc colesterolul și îngroașă arterele, provocând boli cardiace și accidente vascular-cerebrale.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătății, grăsimile Trans au fost responsabile de peste 500 mii de decese pe an.

Un studiu realizat de Consiliul pentru Nutriție din Danemarca a constatat că margarina este principala sursă de grăsimi Trans, urmată de produsele ambalate, cele de panificatie și de cofetărie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.