Destinații de vacanță – Londra

București Fm îți recomandă o destinație de vacanță 🙂
Orașul pe care ți-l prezentăm azi este Londra, capitala Angliei, cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit.

Londra a fost și rămâne mereu în topul celor mai vizitate orașe din întreaga lume, fiind o destinație perfectă pentru o escapadă de câteva zile, un oraș în care nu te poți plictisi.
De la parcuri frumoase și muzee celebre până la cele mai populare atracții turistice, Londra e un oraș care nu te va plictisi iar noi am ales pentru tine câteva destinații pe care trebuie să le bifezi de pe lista ta atunci când vizitezi Londra.

Prima destinație este Big Ben, unul dintre cele mai cunoscute orologii din lume.
De fapt, Big Ben este numele clopotului, dar este folosit si pentru ceas, iar el reprezintă unul din nenumăratele simboluri ale Londrei. Totuși, îl poți prinde destul de greu în poze dacă ești foarte aproape de el, avand înălțimea de 96 de metri!

Următorul loc este London Eye, un punct inedit pentru a avea o panoramă de vis asupra Londrei.
London Eye ofera privelisti deosebite asupra orașului de pe Tamisa, pâna la 40 km departare.
Construită din beton şi oţel, cu ocazia celebrării noului mileniu în capitala Marii Britanii, London Eye este extrem de vizitată – tura durează 30 de minute, se mișcă foarte încet în așa fel încât să te poți bucura te priveliștea de 360 de grade a întregii capitale britanice, fiind locul perfect pentru selfie-uri spectaculoase!

A treia atracție recomandată este Palatul Buckingham, unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Londra, reşedinţă a Casei Regale a Marii Britanii.
Vara, schimbarea gărzilor se face în faţa Palatului Buckingham, o ceremonie spectaculoasă, mult așteptată de toți turiștii.

De la Palatul Buckingham te poți plimba în St. James’s Park, aflat aproape de Palatul Buckingham, un parc care îți oferă prilejul să te bucuri de natura londoneză. Parcul acoperă o suprafaţă de 23 de hectare.
Poate nu știai…acesta este cel mai vechi parc regal din Londra, datând din secolul al XIII-lea…
Chiar lângă Palatul Buckingham se află, însă, Green Park, devenit cunoscut sub numele de Parcul superior St James, unde poți să ajungi mai rapid spre Oxford Street, paradisul cumpărăturilor, stradă traversată zilnic de peste jumătate de milion de oameni.

Ultima destinație pe care ți-o recomandăm este Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică din Londra, locul în care s-au cununat Prinţul William, Duce de Cambridge şi Catherine Middleton, în 2011.
Ridicată la începutul secolului al XI-lea, a devenit mormântul majorităţii regilor şi reginelor engleze şi a multor oameni celebri, aici având loc şi aproape toate încoronările monarhilor englezi.
În Westminster Abbey a avut loc şi înmormântarea prinţesei Diana iar în Colţul Poeţilor se află mormântul lui Thomas Hardy, nuvelistul englez cunoscut pentru celebrul roman Tess of the d’Urbervilles. Un loc plin de istorie, frumusețe și magie.

Orice ai alege să faci, Londra este o destinație de vacantă în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.