100 de mii de euro, bugetul României la Eurovision

Sursa foto: www.eurovision.tvr.ro

Bugetul alocat pentru show-urile reprezentantei României la Eurovision, Ester Peony, este de 100.000 de euro. Regizorul Petre Năstase afirmă că aceasta este prima dată în istoria participării ţării noastre, când o mare parte din sumă este alocată efectelor speciale de pe scenă.

Totodată, Năstase a spus că, în premieră, show-ul a fost gândit de echipa română şi nu în mare parte de producătorii Eurovision.

”Este prima oară când cei din echipa producătoare a Eurovisionului ne lasă să venim cu un concept grafic şi conţinut grafic făcut de noi (…) E prima oară când noi ne ducem acolo cu un conţinut grafic foarte serios”, a afirmat el. Năstase a adăugat că ”este prima oară când televiziunea română investeşte serios în efecte speciale de scenă”.

El a detaliat câteva dintre costuri:”Noi suntem obligaţi să plătim practic efectele speciale pentru toate cele 12 repetiţii şi la fiecare repetiţie se adună – 2.000 de euro o dată, 2.500 o dată, până ajungi la 50 – 60.000 şi nu ştii de unde s-au adunat banii.”

Regizorul a adăugat că anul acesta delegaţia României va fi mai restrânsă decât în trecut.

”Ştiu că e o investiţie serioasă în partea de show şi mai puţin în partea de delegaţie, cum a fost în anii trecuţi, adică se deplasau acolo 20 de oameni şi aveam doi lei pentru spectacol. De data asta este invers”, a punctat el.

Șefa delegaţiei României, Smaranda Vornicu-Shalit, a vorbit despre dezbaterile politice legate de organizarea Eurovision în Israel.

”Au fost scrise scrisori în legătură cu organizarea acestui eveniment în Israel. Cred că tocmai organizarea acestui eveniment în Israel demonstrează spiritul Eurovision, un spirit care depăşeşte graniţe, depăşeşte aceste probleme”, a spus ea.

Delegaţia României va pleca la Tel Aviv duminică, iar prima repetiţie a lui Ester Peony va avea loc luni. Aceasta va canta în semifinala a doua a Eurovision 2019, pe 16 mai. Finala Eurovision 2019 are loc pe 18 mai.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.