Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 mai

CINEMA

* La Cinemateca Eforie în ciclul Seara de Oscar, de la ora 19:00 rulează drama „Come and Get It / Ispita”, după romanul omonim al Ednei Ferber, regizată în 1936 de Howard Hawks şi William Wyler, cu: Edward Arnold, Joel McCrea, Frances Farmer, Walter Brennan, Mady Christians.

* Tot de la ora 19:00, în Spaţiul Public European, programul Joia de film vă propune coproducţia Spania – Italia – Brazilia – Argentina, „Blue Lips”, o poveste despre întâlniri, filmată în diferite părți din lume: Matera, Los Angeles, Oahu, Rio de Janeiro, Buenos Aires şi în final Pamplona. Şase personaje din diferite oraşe din lume trec printr-un eveniment care distruge ceva în interiorul lor. Incapabili să facă faţă acestei pierderi, ei sunt lipsiţi de direcţie. Din diverse motive ei vor călători la Pamplona în timpul Festivalui San Fermin din 2012, unde vor fi obligaţi să se confrunte cu ei înşişi.

* Institutul Italian vă invită să vizionaţi, de la ora 19:00, în cadrul programului Joia la Cinema, comedia „Un ragazzo d’oro”, de Pupi Avati, în care Riccardo Scamarcio interpretează pe Davide Bias, un tânăr publicist care visează să scrie ceva frumos, ceva „adevărat”

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00 este proiectată în avanpremieră, în prezenţa echipei, drama „Cap şi Pajură”, realizată de Nicolae Constantin Tănase, cu: Alex Călin, Iulia Ciochină, Florin Salam. O perspectivă intimă asupra ultimei zile din viaţa lui Laurenţiu, încercând să recompună piesele de puzzle privind temerile şi deciziile care au dus la moartea sa cauzată de un accident într-un bar, şi de refuzul tratamentului în aşteptarea întoarcerii fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva extrem de important.

MUZICĂ

* În Expirat Halele Carol, de la ora 18:00 se deschid porţile pentru ultima dintre May Days, muzica de dans fiind asigurată, de la ora 20:00, de Nipple’s Delight & Carol.

* Enigmaticul muzician neozeelandez Jonathan Bree, cunoscut pentru apariţiile sale scenice inedite, dar şi pentru stilul muzical aflat la graniţa dintre indie şi art pop, promite un show seducător, alături de trupa sa, de la ora 21:00, în Control Club.
*
Pe terasa Berăriei H, de la ora 21:00, formaţia de Mariachi Los Platanos, susţine primul concert ,din cele 3 seri la rând ale Festivalului Cinco di Mayo – Mexican Fest & Fiesta, din care nu vor lipsi pălăriile sombreros, sesiunile de live cooking şi băturile tradiţionale mexicane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.