2 Mai – Ziua Națională a Tineretului

Sursa foto: Andra Radu

Astăzi este Ziua Națională a Tineretului și este sărbătorită în țara noastră din 2004.

Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost iniţiat în anul 2004, de către 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare. Respinsă de către Senat, la 1 aprilie 2004, propunerea legislativă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, la 5 octombrie 2004.

Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit Ziua Naţională a Tineretului.

Potrivit prezentei legi, cu prilejul acestei zile, sunt organizate şi prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale care au atribuţii în domeniul tineretului acordă sprijin material, financiar şi organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile.

Tinerii români de astăzi consideră că au mai multe oportunități decât părinții lor de a-și face auzită vocea, însă ar dori mai multă atenție din partea autorităților la problemele lor.

Chiar dacă vocea tinerilor este ascultată astăzi mai mult decât în trecut, din păcate nu toți au aceleași șanse în ceea ce privește educația și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.