Destinații de vacanță – Florența

BucureștiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂
Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Florența, capitala regiunii italiene Toscana, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, cu o istorie fascinantă.

Florența este un oraș romantic, plin de atracții turistice, gata să te impresioneze iar echipa BeFM ți-a pregătit o listă cu locuri ce nu trebuie ratate într-un citybreak cu destinația Florența.

Prima atracție este Piazza del Duomo împreună cu grupul de clădiri ce formează întregul complex: Baptisteriul, Clopotnița, catedrala Santa Maria del Fiore(adică Domul și muzeul acestuia), ce reprezintă unele dintre cele mai mari comori artistice ale Italiei.

Puteți continua cu catedrala Santa Maria del Fiore, începând în primul rând cu o plimbare în exterior în jurul Domului, pentru a îi admira arhitectura maiestuasă, dar și pentru a îl putea evalua la adevăratele sale proporții, domul Santa Maria del Fiore fiind a treia catedrală ca mărime din lume, după Sfântul Petru din Roma și Sfântul Paul din Londra.
Poate nu știați, dar domul din Florența poate găzdui în interiorul său 20.000 de oameni!

Continuăm excursia cu o locație destinată artei, și anume Galleria degli Uffizi.
Clădirea care găzduiește astăzi galeria de artă a fost proiectată în anul 1560 pentru a găzdui birourile instituțiilor administrative iar astăzi este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Italiei, datorită colecțiilor pe care Galeriile Uffizi le adapostește, unele fiind adevărate capodopere realizate de marii artiști ai perioadei Renașterii.

Următoarea destinație este Ponte Vecchio, unul dintre reperele iconografice ale Florenței, ce a reușit să adune secole de istorie.
În timpul romanilor, era singurul pod peste raul Arno care facea legătura cu Via Cassia, care lega Roma de orasele din nord.
Martor al unor evenimente istorice importante, Ponte Vecchio este singurul pod al Florenței care a scăpat neatins în urma celui de-al Doilea Razboi Mondial datorită chiar intervenției personale a lui Hitler!

Ultima atracție de pe lista BeFM este Palazzo Pitti.
În jurul anului 1450 un bancher bogat, Luca Pitti, îi comandă lui Brunelleschi și apoi elevului acestuia, Luca Francelli, un palat de forma unui cub perfect. Așa a început construirea celui mai mare palat deținut de un cetățean privat din lume…In 1549 cand Pitti ramane fără bani, castelul va fi cumparat de sotia lui Cosimo I.
Acesta este un loc de poveste, unde te poți plimba și admira acest palat grandios iar dacă urci prin grădina palatului vei ajunge într-un punct panoramic asupra Florenței, ideal pentru selfie-ul perfect!

Orice ai alege să faci, Florența este o destinație de vacantă în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.