Trenurile spre litoral nu vor avea întârzieri în acest sezon turistic!

Arhiva

Trenurile spre litoral nu vor avea întârzieri în acest sezon turistic, este asigurarea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Astăzi, el a călătorit cu trenul Intercity, de la București la Constanța.

Distanța de 225 de kilometri a fost parcursă în două ore.

Ministrul s-a declarat mulțumit de starea infrastructurii feroviare și a materialului rulant, dar și de condițiile de călătorie.

Pe tronsonul București-Constanța sunt trenuri care pleacă din jumătate în jumătate de oră dimineața, deci nu vor fi probleme cu întârzierile, a mai spus Răzvan Cuc.

În plus, peste 300 de vagoane vor fi modernizate, anul acesta, în România.

Pentru asta, compania CFR Călători are o alocare bugetară dublă, a mai declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Cu alte cuvinte va fi modernizat materialul rulant suplimentar, și bineînțeles se va face și achiziție de material rulant.

Ministrul Transporturilor a mai spus că în acest an se va finaliza modernizarea a 160 de kilometri de pe Coridorul 4 feroviar.

„În execuție avem tot Coridorul 4  mai puțin secțiunea Brașov-Sighișoara, unde avem contestație. Tocmai de asta am și militat pentru acea ordonanță privind achizițiile pe care am primit nenumărate observații de la Ministerul Justiției, tocmai pentru a putea semna contractele mai repede.

În rest, tot Coridorul 4 este în modernizare. Anul acesta vom mai finaliza 160 de kilometri pe tronsonul Coşlariu – Simeria până la Gurasada. Deci Coridorul 4 practic va fi modernizat și se va circulă cu viteză, așa cum am circulat și pe acest tronson București-Constanța, a afirmat Răzvan Cuc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.