”Doi pot ține un secret” – o carte despre tăceri periculoase

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită, în această primăvară, mai ales dacă vă plac povestile încărcate de mister, este ”Doi pot ține un secret” scrisă de Karen McManus și apărută în traducere românească la editura Herg Benet.

Acțiunea cărții se petrece undeva în Echo Ridge, un orășel modest și obișnuit din America. Ellery – eroina principală a cărții nu l-a vizitat niciodată, dar a auzit tot ce era de știut. În acel oraș, mătușa ei a dispărut pe când avea șaptesprezece ani. Și doar cu cinci ani în urmă, o regină a balului din liceu a făcut să se audă în întreaga lume de Echo Ridge atunci când a fost omorâtă. Acum, Ellery trebuie să se mute acolo, pentru a locui cu o bunică pe care dacă abia o cunoaște.

Orașul pare de-a dreptul ca desprins dintr-un un tablou idilic, dar ascunde multe secrete dintre care unele teribil de întunecate. Și chiar înainte ca anul scolar să înceapă, cineva le amenință pe cele mai populare fete din liceu, promițând că va face ca jocul să devină și mai periculos decât în urmă cu cinci ani. Apoi, pentru a dovedi ca amenințarea este reală, o altă fată dispare.

Pe ici, pe colo, cartea vă va aminti de atmosfera filmelor ”Twin Peacks” sau ”Dosarele X”, pentru că Ellery știe tot ce e de știut despre secrete. Mama ei le are, bunica, la fel. Cu cât stă mai mult în Echo Ridge, cu atât își dă seama că fiecare ascunde ceva. Problema e că secretele sunt periculoase, iar oamenii nu prea se pricep să le țină. E motivul pentru care în Echo Ridge cel mai sigur e să îți păstrezi mereu tainele pentru tine. Dar oare cât timp poate fi ținut un secret ? Și, mai ale, cu cine să îl împărtășești atunci când devine de-a dreptul apăsător? Iar un ceva tăinuit și apoi dezvăluit mai este oare o taină sau devine un adevărat pericol? Și cu toate acestea acel secret întunecat se va dezvălui singur încet-încet.

Care este acesta, și, mai ales, ce va descoperi Ellery? Dar vă las sa aflați singuri atunci când veți citi romanul ”Doi pot ține un secret” pe care nu îl veți mai lăsa din mână până când nu veti întoarce si ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.