Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 25 aprilie

CINEMA

* Filmul documentar „Maria, Regina noastră”, început în 2011 şi finalizat abia acum de Adrian Popovici, rulează la Cinemateca Eforie, de la ora 17:30 şi la Cinemateca Union, de la ora 19:00.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar este proiectată drama „These Three / Infamia”, regizată în 1936 de William Wyler, cu: Miriam Hopkins, Merle Oberon, Joel McCrea, Bonita Granville.

* La Cinema Elvira Popescu ciclul lunar 2 din 3: vezi ce vrei vă propune astăzi două filme care se încadrează în tema „Fraţi puşi pe rele”:

– de la ora 18:30, premiera „Les frères Sisters / Fraţii Sisters”, western de Jacques Audiard, distins cu Leul de Argint la Festivalul de la Veneţia în 2018 şi Premiul César pentru cel mai bun regizor 2019, având în distribuţie pe John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed;

– de la ora 20:45, drama „Belgica” realizată de Felix van Groeningen pornind de la povestea reală a unui bar şi a celor doi fraţi care l-au pus pe picioare, interpretaţi de Tom Vermeir şi Stef Aerts.

MUZICĂ

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la un Concert Pascal special susţinut de soprana Arlinda Morava şi de invitata sa specială mezzosoprana Adriana Alexandru alături de Bucharest Ladies Cvintet, de la ora 18:30, la Casa Filipescu-Cesianu.

* În Joia Mare, Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, interpretează sub bagheta dirijorului elveţian Kaspar Zehnder, de la ora 19.00, la Sala Radio, „Recviemul German” semnat de Johannes Brahms, unul dintre cele mai cunoscute recviemuri dintre cele peste 2000 compuse vreodată, care a avut premiera absolută în Vinerea Mare din 1868, la Catedrala din Bremen, cu compozitorul însuşi ca dirijor. Solişti: Bianca  Mărgean – soprană şi Cătălin Toropoc – bas/bariton.

* În mod excepţional, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine al doilea concert al săptămânii în această zi de joi, de la ora 19:00, la Ateneul Român. Dirijor: Adrian Petrescu. În program: Muzica apelor şi Concertul în Si bemol major pentru orgă şi orchestră de Georg Friedrich Händel – solistă Ursula Philippi, Simfonia nr. 41, în Do – „Jupiter” de Wolfgang Amadeus Mozart.

* Trei concerte încep de la ora 20:00:

– unul extraordinar de Paşti susţinut de Alexandra Uşurelu în Sala Gloria (fostul cinematograf din Str. Bucovina, nr. 6);

– cel dat de Vulture Industries, Helheilm şi Madder Mortem în Quantic Club;

– „Joia Păcătoşilor”, poveste muzicală despre dragostea reală cu Alina Manole & Raul Kusak, în Clubul Ţăranului;

* Expirat Halele Carol îşi deschide porţile de la ora 21:00 pentru concertul susţinut de O.C.S. (Omul cu şobolani), în deschiderea căruia cântă Four of a Kind. După concert muzica este pusă de NotSoCommonDJ.

*  Legenda rockului românesc, Cargo, susţine un concert extraordinar în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

EXPOZIŢIE

De la ora 18:30, are loc deschiderea oficială a expoziţiei cu titlul „Între vremuri”, ce cuprinde lucrări ale artiştilor Lucia Lobonţ şi Dan Armand Stancu, la Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5), unde poate fi vizitată până pe 11 mai.

ALTE EVENIMENTE

* Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti găzduieşte, de la ora 18:30, o discuţie cu muzeograful Vladimir Creţulescu despre armele românilor în Epoca Modernă prezentate pe panoplia din expoziţia permanentă „Muzeul vârstelor”.

* Filosoful canadian Lou Marinoff participă la o întâlnire cu publicul, alături de filosoful dr. Vasile Haţegan şi Magdalena Mărculescu – director editorial, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.