Ce, cât și de unde mâncăm de sărbători?

Fiecare dintre noi pune pe masă, de sărbători multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată. Fiecare dintre noi, ciocnim minimum 2 ouă, ouă umplute cu maioneză, pateu, unt, margarină. Apoi bem si un pahar… două, trei… Urmează 1 Mai, mergem la un grătar și vom consuma, cu siguranță, 1 mic sau mergem în drumeție și sigur vom avea la noi mâncare la conservă. Dacă facem un calcul, „consumăm într-o singură zi până la 262 aditivi alimentari, 53.21 grame de sare, aproximativ 27 de pliculețe, 47.7 grame de zahăr, aproximativ 10 pliculețe”, spune Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.

Actorul principal al Pastelui este oul vopsit. Sorin Mierlea explică că „atunci când cumpărăm ouă gata vopsite, dacă pe etichetă nu scrie din ce e vopseaua compusă, să le lăsăm pe raft si cumpărăm altceva. O vopsea poate conține până la 12 E-uri, asa că în momentul când ai cumpărat acea vopsea si nu te-ai uitat, se face transfer si băgăm in noi toti aditivii respectivi.”

Si pentru că sărbătoarea vine cu tot cu iepuras, ne gândim, în primul rând, la copii. Iar copiii, cel putin cei mici, preferă jucăriile. Presedintele InfoCons spune că trebuie să ne intrebăm „ce jucării luăm copiilor si de unde le luam, haide sa luam ceva mai ieftin si să-i fac surpriza. Si ne trezim că luăm jucării de contrabandă, fără bon si auzim, după aia, la stiri, că unui copil i s-a intâmplat ceva rău din cauza acelei jucarii.”

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat astazi, In Comunitate, cum mancam de sarbatori, si nu numai, si cel mai important, de unde luam toate produsele.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.