Destinații de vacantă – Maramureș

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacantă 🙂
Zona pe care ți-o prezentăm astăzi este Maramureș.
Situat în partea de nord-vest a României, Maramureșul este locul în care tradițiile strămoșești, portul popular și arta veche se păstrează ca nicăieri în altă parte a României.

În zonă vei găsi foarte multe sate unde tradițiile seculare sunt încă parte din viața de zi cu zi, locuitorii din această zonă păstrând într-o măsură uimitoare cultura și traiul strămosilor lor daci, Maramureșul fiind o destinație ideală pentru cei ce caută un loc în care să fugă câteva zile de haosul cotidian.

Zona vă pune la dispoziție foarte multe locuri pe care nu aveți voie să le ratați, cel mai cunoscut fiind Cimitirul Vesel de la Săpânța.
Cimitirul este cunoscut în toată lumea și reprezintă cea mai atractivă vizită a unei vacanțe în Maramureș, fiind unic în lume, uluitor prin originalitatea sa.
Crucile din lemn sculptate și pictate au transformat Cimitirul Vesel într-un adevărat muzeu în aer liber, coloritul crucilor și textele pline de umor subliniind ipostazele esențiale ale vieții și reliefând vigoarea spiritului nemuritor românesc.

De pe lista locurilor pe care nu aveți voie să le ratați nu lipsește Ieud, una din cele mai vechi asezări ale Maramureșului, locuită din timpuri străvechi de dacii liberi și de români.
Biserica din dealul Ieud, denumită și Biserica Balcului, este considerată ca fiind cea mai veche construcție de acest fel din Maramureș, fiind atestată documentar încă de la 1364.
Pictura, realizată în stil bizantin primitiv, a fost executată de pictorul Alexandru Ponehalschi, originar din Berbesti-Maramureș, direct pe lemn în anul 1782 și este recunoscută de UNESCO ca fiind parte din patrimoniul universal.

O altă locație fascinantă este orașul Sighetu Marmației, acesta fiind multă vreme cel mai important centru cultural al Maramureșului.
Vă invităm să explorați frumusețea acestuia, ce este reflectată în fiecare localitate, precum și Muzeul Maramureșului. El reprezintă obiectivul turistic central, cu cea mai importantă secție de etnografie care expune unelte și instalații legate de principalele meșteșuguri tradiționale (unelte agricole, unelte legate de arta țesutului, cergi, icoane, măsti, ceramică).

Ultima recomandare se referă la Biserica Bârsana, cea care intră în topul celor mai înalte construcții de acest tip din Europa, fiind un punct excelent de belvedere, platforma de observație ridicându-se la 62 de metri.
Biserica Bârsana reprezintă un complex monahal remarcabil și prin faptul că aici poate fi observată arta cioplitului în lemn la ea acasă, ceea ce îți permite ție, vizitatorule, să te bucuri de adevărata valoare și frumusețe a arhitecturii populare a Tării Maramureșului.

Pentru mai multe detalii utile pentru orice city-break și imagini cu adevărat spectaculoase accesează bucurestifm.ro!

Orice ai alege să faci, Maramureș este o destinație de vacantă în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.