Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 24 aprilie

CINEMA

* În cadrul unui Focus Jacques Audiard, de la ora 18:30 la Cinema Elvira Popescu este proiectat filmul acestuia care a câștigat premiul Palme d’Or la Cannes în 2015, drama „Dheepan” ce spune a trei personaje: un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță care, fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin.

* La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara marilor autori, de la ora 19:00 rulează drama horror „Vargtimmen / Ora lupului”, realizată în 1968 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Max von Sydow, Liv Ullmann, Gertrud Fridh, Georg Rydeberg, Erland Josephson, Ingrid Thulin.

MUZICĂ

* O nouă ediție a „Seratelor cu Bijuterii muzicale” are loc, de la ora 18:00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” (Str. Aurel Lazăr, nr. 13). Prin programul propus, intitulat „Mai multă lumină! De la Iuda la Bach”, violonista Andrada Ciupeiu şi actrița Gabriela Codrea, vor introduce publicul în atmosfera sărbătorilor pascale.

* Pianista Andra Mărgineanu, violonista Andra Lucia Matei și baritonul Juhasz-Boylan Pal-Karoly, laureații ediției a IX-a a concursului „Drumul spre celebritate”, debutează la Sala Radio în concertul de gală susţinut, de la ora 19:00, de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Radu Popa, cu participarea Corului de Copii Radio. În repertoriul acestei serii, ce aduce un omagiu Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, se numără lucrări semnate de mari compozitori precum „Vara” din „Anotimpurile” de Vivaldi, Concertul nr. 23 în La pentru pian şi orchestră și aria „Hai gia vinto la causa!” din „Nunta lui Figaro” de Mozart, ș.a.

* În mod excepțional, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susține primul concert al săptămânii în această zi de miercuri, de la ora 19:00, la Ateneul Român. Dirijor: Adrian Petrescu. În program: Muzica apelor și Concertul în Si bemol major pentru orgă şi orchestră de Georg Friedrich Händel – solistă Ursula Philippi, Simfonia nr. 41, în Do – „Jupiter” de Wolfgang Amadeus Mozart.

* Stagiunea „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului București cu un recital vocal-instrumental susţinut, de la ora 19:00, de soprana Anda Pop și invitații ei.

* În Fabrica Pub, de la ora 19:30 are loc o nouă ediție Blue Wednesday în regia lui Hanno Hoefer, care cântă astă-seară alături de Soul Serenade.

* Un concert Eyedrops Acustic și Day Day începe, de la ora 20:00, în Expirat Halele Carol.

* Tot de la ora 20:00, în BEAT bar umanist (Str. Vasile Lascăr, nr. 29) o nouă sesiune de Jazz Jam este deschisă de grupul format din: Marta Popovici – voce, Claudiu Antonesei – pian, Lucas Contreras – chitară, Alexandru Marin – bas, Gabi Matei – tobe.

* Grupul de indie rock / alternative The Amsterdams dă concert în Control Club, începând cu ora 21:00.

* Trupa de folk metal Bucovina susţine un concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

CARTE ȘI LITERATURĂ

* La Muzeul Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8), de la ora 18:00 are loc lansarea ultimului volum din trilogia „Codex Aureus”, ce poartă semnătura lui Silviu Radu. Invitați: Ioan Cristescu – directorul Muzeului, Dragoș Neagu – directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila, regizorul Igor Cobileanski, generalul de armată (rez.) Mircea Chelaru în calitate de eseist și istoric. Câteva din dialogurile volumului sunt citite de actorii Olga Delia Mateescu, George Custură, Răzvan Popa și studenta Gabriela Enescu.

* Mirela Nagâț discută cu Andrei Cornea despre noul său roman, „Amintiri din epoca lui Bibi. O post-utopie“, în cadrul întâlnirilor „Miercurile din Cotroceni”, ce are loc, de la ora 19:00, în La petite bouffe Cotroceni (Str. Doctor Louis Pasteur, nr. 38).

* Tot de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu este lansat romanul „Pelerinul vrăjit”, una dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului clasic rus Nikolai Leskov, recent apărut în traducerea Adrianei Liciu, în colecția „Raftul Denisei”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.