Unda verde pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitala!

Proiectul de reabilitare a 212 km de conducte din rețeaua bucureșteană de termoficare (aproximativ 106 km de retea) a fost aprobat în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București.

Este vorba despre indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate al proiectului, document ce va fi anexa la cererea de finanțare pe care Primaria Capitalei o va depune in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile, pentru acest obiectiv de investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritata 7.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 995 de milioane de lei fara TVA, durata estimata de realizare a proiectului este 2019- 2023, iar durata de exploatare este de 30 de ani.

Prin aceasta investitie, se vor reduce pierderile de energie din retea cu 22,4% – pierderi de apa, de caldura- dar se vor deruce si emisiile de Co2 si Nox.

Reabilitarea celor aproximativ 212 km de conducte presupune redimensionarea hidraulică a retelei de transport a apei fierbinti si inlocuirea conductelor clasice din oțel existente cu conducte noi.

Reamintim că Primăria Capitalei a început, în actualul mandat, primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului, după o perioadă de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba despre o rețea care și-a depășit de peste 2 ori durata de viață, 80% dintre aceasta fiind veche de peste 50 de ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.