Internet gratuit in spatii publice, prin programul WiFi4EU!

Foto: Adriana Baciu

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare cu finantare nerambursabila WIFI4EU, in vederea finantarii acestuia in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE)- initiativa Comisiei Europene WIFI4EU.

Prin implementarea acestui proiect, bucurestenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi in spatii publice precum parcuri, piete, cladiri publice, biblioteci, muzee etc, dupa ce Comisia Europeana a acceptat cererea de participare a Municipalitatii la initiativa WiFi4EU.

Proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Pentru acest proiect, Primaria Capitalei a obtinut, in luna februarie, fonduri nerambursabile in valoare de 15.000 de euro pentru a instala retele Wi-Fi in spatii publice precum parcuri, piete, cladiri publice, biblioteci, muzee etc., accesibile gratuit pentru cetateni. Fondurile sunt asigurate prin initiativa europeana WIFI4EU, care finanteaza echipamentele si costurile de instalare, iar Municipiul Bucuresti va acoperi costurile legate de abonament.

Retelele Wi-Fi urmeaza a fi instalate in termen de 18 luni de la semnarea acordului de finantare. Accesul consumatorilor finali la reteaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va contine publicitate comerciala si nu va utiliza date cu caracter personal in scopuri comerciale.

Retelele Wi-Fi vor fi usor accesibile si vor utiliza echipamentele cele mai recente si de cea mai buna calitate disponibile, capabile sa asigure o conectivitate de mare viteza utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.