Dana Dorian: ”Dacă nu ai talent și vrei doar să devii vedetă, nu veni la mine”

Profă de canto, de teorie muzicală, improivizație și armonie, Dana Dorian a adus un boost de energie și voie bună. Deși discuția a fost una serioasă, legată de industria muzicală din România, Dana a fost plină de umor și a creat o dimineață plină de zâmbete. “Există și un soi de improvizație teatrală care îți dezvoltă spontaneitatea, creativitatea și alegerile bune în timp real.”

Dana Dorian crede că “industria muzicală caută o rețetă și se merge pe ea. În 2019 e total neschimbată. Industriei muzicale din România îi lipsește muzica. Eu, pedagog, îi învăț ceva. Eu, ascultătorul de muzică, am preferințele mele. Eu, profa de muzică, mă bucur pentru orice realizare au copiii mei, fără a conta gusturile mele muzicale.”

Dacă vrei să afli ce întrebări i-a adresat Dana Dorian lui Răzvan Petre, cum a fost experiența emisiunii ”Cântă acum cu mine”, de ce merg aspiranții la concursuri de voce, care e legătura dintre un backing vocals și Festivalul de la Mamaia, vezi VIDEO

Dana Dorian spune că vocea nu e suficientă în ziua de azi. ”E un efort continuu și, dacă îți place și circulă prin vene, atunci efortul e pasiune și simți că nu mai faci investiții fizice și mentale. Trebuie, însă, să ai tupeu, pârghii aferente, un staff care să te susțină și mult, foarte mult noroc. În România sunt contracte acum prin care artistul are voie doar sa respire. Atât!”

Legat de școala sa, ”Compania de artiști”, Dana menționează: ”Dacă nu ai talent și vrei doar să devii vedetă, nu veni la mine. Eu sunt profesor de canto. Din prima promoție, cel mai cunoscut e Dragoș Chircu. Nu cred că exista cineva din prima promoție care să nu câștige bani și să nu fie fericit cu muzica.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.