A murit fata în vârstã de 15 ani din Vaslui suspectã de meningitã meningococicã!

Directorul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, Carmen Dorobãt, a declarat pentru AGERPRES cã fata care a fost adusã în cursul diminetii din Vaslui la unitatea medicalã a decedat.

‘A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire, în urmã cu o orã, s-a pierdut, din cauza unei infectii foarte grave, devastatoare, cu soc septic si disfunctie multiplã de organ, care nu a putut fi stãpânitã prin antibioterapia pe care i-am administrat-o si tot ce a însemnat suport de terapie intensivã’, a afirmat Carmen Dorobãt.

Adolescenta, în vârstã de 15 ani, a fost trimisã astazi în stare gravã la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, fiind suspectã de meningitã meningococicã.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, fata, care provenea dintr-un centru al Directiei pentru Protectia Copilului, fusese dusã la spital în cursul zilei de luni, fiind internatã cu suspiciune de colicã renalã.

În urma analizelor, s-a evidentiat o infectie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat.

Fata a fost trimisã la Iasi, intubatã, cu un echipaj de Terapie Intensivã Mobilã care s-a defectat pe drum, ea fiind preluatã de o autospecialã din Iasi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.