106 ambulanţe vor fi livrate Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov

Cele 106 de ambulanţe achiziţionate de Primăria Capitalei au fost livrate cu aproape 4 luni mai devreme şi urmează să fie predate Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită, prin Contract de împrumut de folosinţă (comodat), a celor 106 ambulanţe de urgenţă care au făcut obiectul contractelor de furnizare încheiate în august 2018. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Următorul pas este predarea către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a celor 106 ambulanţe, în baza contractului de comodat. Contractul va fi încheiat pentru o perioadă de 5 ani. Valoarea totală a achiziţiei s-a ridicat la 8,7 milioane de euro, dintre care 7 milioane pentru cele 89 de ambulanţe de tip B şi 1,7 milioane euro pentru cele 17 de tip C.

Reamintim că în momentul de faţă, circa 80% din parcul auto al SABIF este depăşit, o mare parte din ambulanţe fiind vechi, cu durata de folosinţă îndeplinită. Cu ajutorul acestor noi ambulanţe se va suplimenta capacitatea de intervenţie, iar ambulanţele care nu mai fac faţă cerinţelor urmează a fi înlocuite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.