Prioritățile bugetului Sectorului 1: reabilitarea termică la blocuri și case, modernizarea lifturilor!

Sursa foto: Agerpres
Astăzi, consilierii locali au adoptat cu o majoritate de 19 voturi pentru, 3 abțineri și 3 voturi împotrivă, bugetul acestei unități administrative pe anul în curs.
Răzvan Munteanu, consilier al primarului Daniel Tudorache, spune că este vorba despre un buget de circa 330 milioane de euro, cel mai mare după cel al Primăriei Capitalei.
Principalele direcții de investiții vor fi: reabilitarea termică la blocuri și case, modernizarea lifturilor din blocurile reabitate termic, realizarea platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor care vor lua locul ghenelor de gunoi din blocuri etc.
În ceea ce privește reabilitarea termică a blocurilor, anul acesta vor fi reabilitate 120 de blocuri, urmând ca anul viitor să fie reabilitate restul de 44 de blocuri, a declarat pentru București Fm, Răzvan Munteanu.
Conform consilierului primarului din Banu Manta, în programul de reabilitare a lifturilor, inițiat încă din 2016 de către edilul Daniel Tudorache, există deja 200 de contracte de mandat semnate cu asociațiile de proprietari.
Urmează semnarea altor 200 de contracte, ceea ce înseamnă că, în acest an, vor fi modernizate 400 de lifturi.
Restul ascensoarelor care necesită modernizări vor intra în lucru anul viitor, când se va și finaliza acest program, susține Munteanu.
Tot anul acesta, demarează și programul pilot de reabilitare termică la case.
În cadrul acestui program pilot vor fi identificate lucrările eligibile pentru programul primăriei și soluțiile tehnice, astfel încât, începând de anul viitor, reabilitarea termică la case să poată fi extinsă la nivelul întregului Sector 1, a explicat Răzvan Munteanu.
El mai spune că, în acest an, Primăria din Banu Manta va investi în crearea platformelor îngropate pentru cectarea selectivă a deșeurilor.
Începând de anul viitor, angajamentele asumate de România față de partenerii europeni ne obligă la desființarea ghemelor de gunoi din blocurile cu 10 etaje.
De aceea, Primăria Sectorului 1 se pregătește de pe acum. Au fost identificate locațiile pentru amenajarea platformelor îngropate pentru colectarea selectivă a gunoiului pe patru fracții și se va trece la realizarea acestor platforme.
O altă investiție importantă va fi construirea unui complex educațional ce va include o creșă, o grădiniță și o școală gimnazială în Cartierul Henri Coandă.
Bugetul alocat pentru unitățile de învățământ este astfel dimensionat încât din Sectorul 1 să dispară noțiunile de fondul clasei sau fondul școlii.
La inițiativa primarului Daniel Tudorache, Autoritatea Locală va prelua toate cheltuielile legate de problemele administrative ale unităților de învățământ, spune Munteanu.
O altă direcție importantă de investiții o va constitui construirea Spitalului „Sfântul Vasile” de pe Șoseaua București-Târgoviște.
În acest scop, consilierii locali au alocat prin buget banii necesari pentru compania Primăriei Sectorului 1 care are că obiect de activitate construcția spitalului.
Alte investiții importante vor fi făcute în reabilitarea spațiilor verzi de pe arterele secundare și din proximitatea blocurilor precum și în reabilitarea locurilor de joacă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.