Gabriela Firea: „Parcul Brâncuşi va ramane spaţiu verde!”

Primarul General:  “Dorim ca Parcul Brâncuși să rămână spațiu verde. Analizăm pârghiile legale aplicabile pentru ca interesul public să primeze.”

Terenul a fost retrocedat, dar se află, din ianuarie, sub interdicție temporară de construire.

Recuperarea spațiilor verzi retrocedate de-a lungul anilor este și va rămâne o preocupare constantă a Municipalității, a precizat Gabriela Firea.

Conform Primăriei Capitalei, Parcul Brâncuși este în prezent încadrat, prin Planul Urbanistic General, ca zonă de locuit.

Cu toate acestea, terenul se află în prezent sub „interdicție temporară de construire pană la clarificarea litigiilor din punct de vedere juridico-administrativ referitor la statutul de spațiu verde”.

Cu privire la Comisia municipală pentru analiza și identificarea soluțiilor pentru trecerea în proprietatea Municipiului București a terenurilor retrocedate și amenajate ca spații verzi sau locuri de joacă pentru copii, aceasta a fost înființată prin DPG nr. 901/13.07.2017, ca urmare a indentificării mai multor astfel de situații.

Suprafețele totale restituite în natură, care reprezentau spatiu verde din parcuri în Municipiul Bucuresti, conform evidentelor la nivelul anului 2017, însumau aproximativ 36 de hectare, iar cele care reprezentau spatii verzi/locuri joacă – de aproximativ 23 ha.

Sursa: Biroul de presă PMB

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.