Evenimente românești la Ziua Internațională a Cărții

Sursa foto: Diana Matei

Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Editura Litera ne invită la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise.

Noaptea Cărților Deschise a ajuns la al șaptelea an consecutiv, cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii. Pe 23 aprilie, de la ora 19:00 până la miezul nopții, Arcul de Triumf își deschide porțile și devine gazdă pentru cărți și cititori.

Monumentul este deschis special pentru public la Noaptea Cărților Deschise, amenajat cu spații inedite de lectură, biblioteci pentru cei mari și cei mici și zone multimedia de informare culturală.

„Biletul de intrare este unul simbolic, asadar propunem participanților la eveniment să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărțile vor fi selectate și donate către biblioteci publice din zone defavorizate din țară”, spune Dan Vidrașcu, directorul general al editurii Litera.

El a vorbit și despre alte proiecte ale editurii.

„Noaptea Cărților Deschise, Cartea la metrou, Micul librar, Zilele Literaturii Norvegiene, Clubul Printre Litere, Liniște-copiii citesc, Clubul de carte Litera sunt câteva dintre campaniile pe care Editura Litera le organizează în fiecare an, cu scopul de a aduce cărțile în casele oamenilor și lectura mai aproape de preocuparile lor zilnice. Cu precădere în Anul Cărții eforturile trebuie să fie comune (…) doar așa vom avea rezultate pe termen lung în educația copiilor noștri.”

=—==========================================

Editura Corint împlinește, anul acesta, 25 de ani de existență. „Un sfert de veac plin de provocări”, spune Flori Mihalache de la editură.

Un proiect ambițios al editurii este legat de Regele Mihai I.

„Am început la aproape un an de când a dispărut regele, la Ateneul Român, turneul de promovare a cărții „Conversații cu Regele Mihai”, mai spune ea.

Editura Corint are o secțiune specială și pentru cei mici: cărți de aventuri, tehnologie, istorie.

Flori Mihalache este de părere că „sa ții o carte în mână este o senzație aparte. Noi recomandăm părinților să țină, seara, o carte în mână împreună cu copiii. Se deschide apetitul de mic, e foarte important.”

Flori Mihalache, de la editura Corint, și directorul general al editurii Litera, Dan Vidrașcu, au venit, astăzi, În Comunitate, să își prezinte proiectele și evenimentele.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.