Ioana Stoica, lider sindical: Nu vor fi șomeri de la RADET!

După pronunțarea falimentului RADET de către judecătorul sindic, alaltăieri, zvonurile au început să circule prin București. Unul dintre aceste zvonuri este acela că salariații RADET vor rămâne șomeri. Pentru a clarifica soarta celor aproape 3000 de angajați am discutat cu liderul Sindicatului Liber RADET, Ioana Stoica.
Nu rămâne nimeni pe drumuri!
Toți salariații RADET vor fi preluați, cu toate drepturile lor actuale, de către noua Companie Municipală Termoenergetica. Consiliul General al Municipiului București a aprobat, deja, o hotărâre în acest sens, a declarat Stoica pentru București Fm.
De altfel, din cei aproape 7000 de oameni care lucrau la RADET, în anii ’90, au mai rămas, acum, sub 3000 de angajați, în condițiile în care rețeaua de transport și distribuție a energiei termice este mai veche și mai uzată. Este mult de muncă, pentru a menține sistemul în funcțiune, iar tinerii din afara sistemului nu se înghesuie să se angajeze la RADET, pentru că este muncă în condiții foarte grele, explică șeful sindicaliștilor de la regia de termoficare bucureșteană.
Oprirea căldurii ar fi o încălcare a legii!
Un alt zvon care începea să circule prin București este acela potrivit căruia, ELCEN ar urma să oprească livrarea agentului termic, din cauza pretinsei neachitări de către Primăria Capitalei a unor sume de bani.
Liderul Sindicatului Liber RADET spune că, din punct de vedere legal, ELCEN nu poate opri furnizarea energiei termice, atâta timp cât nu sunt îndeplinite condițiile legale. Astfel, potrivit art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice aprobat prin HG 425/1994, furnizarea agentului termic nu poate fi oprită decât dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00-06:00, se înregistrează temperaturi medii ale aerului exterior de +10°C, a explicat pentru București Fm Ioana Stoica.
Șefa sindicaliștilor de la RADET mai spune că cei care nu doresc să mai primească căldură pot opri vanele de la subsolurilor blocurilor. Dar, cei care asigură serviciul public de încălzire în sistem centralizat, ELCEN și RADET, sunt obligați să asigure continuitatea serviciului, până la îndeplinirea condițiilor legale, spune Stoica.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.