Evolutie fulminanta ! 4 ore de la enterocolita la meningita meningococica fulminanta

Si alte cateva ore pana la decesul pacientului!

In urma tristului eveniment de ieri, 18 aprilie, cand o eleva de 18 ani a decedat, SABIF face urmatoarele precizari:

In data de 17 aprilie 2019, in jurul orei 23.03 minute se inregistreaza la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov un apel venit prin numarul unic 112 pentru un pacient de sex feminin, in varsta de 18 ani, care prezinta dureri abdominale, febra peste 39 grade, varsaturi, scaune diareice.
Este incadrat la dureri abdominale, urgenta de cod galben.
La momentul inregistrarii fisei se aflau in asteptare in dispeceratul SABIF un numar de 63 de solicitari din care 26 de cod galben si 37 de cod verde iar numarul echipajelor disponibile era 0.
La ora 23.35 de minute se reuseste cuplarea cazului cu o resursa mobila, o ambulanta de urgenta cu medic.
Medicul ajunge la caz in jurul orei 23.50 minute, gaseste pacienta constienta, cooperanta, echilibrata hemodinamic si respirator, cu simptomatologie abdominala nespecifica.
(Pacienta afirma ca a prezentat mai multe scaune diareice, varsaturi si a avut febra peste 39 grade).

La examenul obiectiv pacienta prezinta febra 38 grade si durere abdominala difuza.
Nu prezenta semne de iritatie meningeala si nici semne de iritatie peritoneala, durerea abdominala fiind difuza si nespecifica.
I s a administrat o perfuzie de rehidratare cu tratament antialgic dupa care pacienta s a simtit mai bine, scazand in intensitate durerea abdominala.
In timpul consultatiei si al tratamentului pacienta nu a prezentat niciun fel de semn sau simptom care sa anunte evolutia ulterioara a cazului. La finalul tratamentului medical a propus familiei si pacientei sa mearga la spital penru investigatii suplimentare.
Familia si pacienta au refuzat internarea iar acest lucru s-a consemnat prin semnatura.
Nimic din starea pacientei nu prevestea evolutia ulterioara.
Dupa aproximativ 4 ore, la ora 3.33.51 se inregistreaza o noua solicitare sosita prin 112, pentru aceeasi pacienta.
De data aceasta mama afirma ca au aparut o eruptie pe corp, pete ca niste vanatai. In 12 minute din momentul solicitarii ajunge o ambulanta de tip B2 la adresa, gaseste pacienta echilibrata hemodinamic respirator, cu febra si eruptie cutanata.
Monitorizeaza pacienta si o transporta la cel mai apropiat spital de urgenta, respectiv Spitalul Universitar de urgenta bucuresti, unde pacienta ramane pentru investigatii.
La ora 6,38.37, SUUB solicita prin 112 o ambulanta cu medic pentru un pacient critic, aceeasi tanara de 18 ani pentru a fi transportata la IN Matei Bals.
Echipajele s-au confruntat cu un caz aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifica, fara elemente care sa anunta o evolutie fulminanta, cu prognostic foarte grav.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.