Vrei să te lași de fumat? Mirosul de ciocolată te ajută să renunți la acest obicei

Foto: Pixabay

Cercetătorii americani de la Universitatea din Pittsburgh au efectuat un studiu pentru a demonstra faptul că mirosul de ciocolată ajută la renunţarea la ţigări. Acelaşi efect îl au alte arome plăcute, cum ar fi vanilia şi menta sălbatică.

Echipa de cercetători a efectuat experimente cu fumători care încearcă să renunţe la acest obicei. Mirosul de ciocolată i-a ajutat să-şi reducă pofta de nicotină cu 23%. La voluntarii cărora li s-a oferit tutun să miroasă, scăderea poftei de nicotină a fost mai mică – 14%.

Cercetătorii subliniază că noua metodă netradiţională se poate dovedi mai eficientă decât terapiile de substituţie anti-nicotină. Revenirea la obiceiurile nocive este un fenomen foarte comun. La experimente au participat 232 de fumători care au mirosit arome plăcute şi neplăcute, precum şi tutun de la marca de ţigări preferată.

Studiul a demonstrat că aromele plăcute precum ciocolata fac ca renunţarea la fumul de ţigară să fie mai uşoară. Oamenii de ştiinţă încă nu pot explica acest efect.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.