Destinații de vacanță – Paris

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Paris, capitala Franței, supra-numit orașul îndrăgostiților sau orașul luminilor.

Oraș al iubirii, al modei și al artei, Parisul este o destinație inedită de răsfăț, un oraș imbibat de istorie și excelență.

Un city-break în Paris este o idee foarte bună, fie că alegi să mergi cu perechea ta, cu familia sau cu prietenii. Oricum ar fi, nu te poți plictisi în acest oraș minunat.

Din lista ta nu trebuie să lipsească vizita turnului Eiffel, cel mai important obiectiv turistic din întreg Parisul și cel mai renumit. Încă de la inaugurarea sa in 1889 cu ocazia Expoziției Universale care marca 100 de ani de la Revoluția Franceză, faima sa trecuse granițele Franței, turnul Eiffel fiind un obiectiv maiestuos care garantat îți taie răsuflarea.

Alt obiectiv ce nu trebuie ratat în nicio vizită, cât de lungă sau scurtă, este Muzeul Luvru.
Palatul a fost odinioară reședința regilor Franței, iar acum găzduiește lucrări de artă excepționale, aparținând culturilor din întreaga lume, din perioade diferite.
Ca o curiozitate, Muzeul Luvru este in acest moment cel mai vizitat muzeu din întreaga lume.

Catedrala Notre-Dame reprezintă un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat!
Mareață, impunătoare, cu arhitectura sa gotica inconfundabila, Catedrala Notre-Dame dăinuiește de sute de ani in inima Parisului, în Ile de la Cité, o insula aflată lânga Sena. Vitraliile colorate cu scene din Vechiul Testament care o au în centrul atenției pe Fecioara Maria completează frumusețea basoreliefurilor și a gravurilor atent lucrate.

Un alt “must see” pentru oricine ajunge in Paris este bulevardul Champs-Élysées. Fie că este o plimbare simplă, o sesiune de cumpărături sau o ieșire într-o cafenea chic, această arteră celebră trebuie bifată de pe lista ta. După mica plimbare pe marele bulevard, poate ai timp să te plimbi și prin frumosul parc, Jardin des Champs-Élysées.

Arcul de Triumf este un alt obiectiv turistic pe care îl poți admira și fotografia la capătul plimbării pe Champs-Élysées, în Place de l’Étoile – impunător, monumentul amintește de gloria armatelor franceze și constituie reperul defilării trupelor de Ziua Franței, înfiecare dată de 14 Iulie. Știai că această construcție a fost ordonată de către Napoleon după bătălia de la Austerlitz, iar piatra de temelie a acestuia a fost pusă in 1806; din pacate, Napoleon nu avea să trăiască pentru a-și vedea opera definitivată, monumentul fiind terminat abia în 1836.

Ultimul obiectiv pe care îl recomandăm este basilica Sacré-Coeur. Așezată în cel mai înalt punct din intreg Parisul, la 129 metri peste nivelul mării, aceasta atrage anual milioane de turiști care vin aici pentru a vedea un monument al artei romano-bizantine care seamăna izbitor de mult cu un tort de nunta (de unde si porecla acestei bazilici între localnici – „Tortul de nuntă din albastru”). Bazilica a fost construită începănd cu anul 1875 și a fost dedicată cultului Inimii lui Iisus, în speranța că lăcașul de cult avea să constituie o revigorare a spiritului francez suferind în urma războaielor și intrigilor politice interne. Orice ai alege să faci in city-break-ul tău, nu uita să bifezi aceste locații sugerate de BucureștiFM!

Sursă documentare: Wikipedia & www.traveltailor.ro

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.