Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 aprilie

CINEMA

* Independent American Film Festival a ajuns în penultima sa zi.

♦ La Cinema Muzeul Ţăranului se desfăşoară:

– de la ora 17:00, un Open Talk cu intrare liberă în care tema „Cum scriem pentru cinema VS. Cum scriem pentru TV” este abordată de Steve Matthews – Executive producer for drama development – HBO Europe;

– de la ora 18:00 rulează drama „Wanda”, de şi cu Barbara Loden, ce interpretează rolul titular, o femeie care şi-a părăsit soţul, a pierdut custodia copiilor şi e singură, plutind printre baruri murdare şi moteluri, fiind maltrată de bărbaţi, printre care şi un hoţ care o include în următorul său plan criminal;

– de la ora 20:00 este proiectat horrorul de acţiune „Mandy” de Panos Cosmatos, ce urmăreşte povestea lui Red Miller, un om distrus interpretat de Nicolas Cage, care vânează o sectă religioasă criminală ce a sacrificat dragostea vieţii sale.

♦ La CinemaPRO sunt proiectate:

– de la ora 18:00, drama „Skate Kitchen” de Crystal Moselle, în care Rachelle Vinberg interpretează personajul principal, introvertita Camille în vârstă de 18 ani, care nu poate renunţa la skating, fiind primită într-o gaşcă de fete la fel de pasionate de acesta;

– de la ora 20:00, comedia dramatică „Eighth Grade”, debutul lui Bo Burnham în lungmetraj ce face portretul delicat al tinerei Kayla, o elevă de treisprezece ani interpretată de Elsie Fisher a cărei dezvoltare e marcată de tranziţia de la şcoala generală la liceu, ea având mereu telefonul în mână, sperând să îşi găsească prieteni online pentru a suplini lipsa celor din viaţa de zi cu zi; proiecţia este urmată de un open-talk cu DELIRIC şi Bogdan Şerban despre influenţa fenomenului vlogging-ului în viaţa tinerilor, riscurile şi beneficiile care pot influenţa personalitatea în mediul online şi offline.

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 16:30, în medalionul Francis Ford Coppola, 80 de ani (7 aprilie) drama: The „Godfather: Part III / Naşul III” regizată în 1974, cu: Al Pacino, Andy Garcia, Diane Keaton, Sofia Coppola, Talia Shire, Eli Wallach;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori, „Persona”, realizată în 1966 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Liv Ullmann, Bibi Andersson, Gunnar Björnstrand, Jorgen Lindstrom, Margaretha Krook.

MUZICĂ

* Bucureşti FM vă invită la concertul prin care aniversează 29 de ani de la înfiinţare cu numele Antena Bucureştilor, susţinut de Smoothie & The Urbans, de la ora 19:00 în Bucureşti Mall Vitan. Smoothie este chiar matinalistul nostru Marius Stoica, care, după două luni în care a prezentat, alături de Răzvan Petre, concertele celor mai iubiţi artişti români, în cadrul City Vibes by BucureştiFM, susţine propriul concert BeFM29.

* Concertul Orchestrei de Cameră Radio din această săptămână, ce precede Floriile ortodoxe şi Paştele catolic, este susţinut deseară, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Ciprian Marinescu şi are în program două lucrări compuse de Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră – solist Alexandru Tomescu cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu şi „Recviemul”, interpretat cu participarea Corului Academic Radio şi a soliştilor Mădălina Barbu – soprană, Maria Miron – mezzosoprană, George Vârban – tenor, Ion Dimieru – bas.

* Tot de la ora 19:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti continuă Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM cu un recital susţinut de chitaristul Costin Soare.

* La ediţia de deseară de Blue Wednesday, regizată de Hanno Hoefer de la ora 19:30, în Clubul Fabrica, alături de regizor (voce/chitară/bas) mai cântă: Laco Jimi – bas/chitară, Claudiu „Nashu” Purcărin – tobe şi Alex Cismaru – voce şi chitara ca invitat special.

* „Îngân lumea – despre blues şi cântări tărăgănate” se intitulează evenimentul de lansare a albumului Alinei Ciolcă, ce are loc de la ora 20:00 în Clubul Ţăranului, în cadrul căruia solista cântă alături de Bogdan Bîngă – chitară şi Adrian Chepa – percuţie, bass. Invitaţi speciali : Cătălin „Tzetze” Rădulescu, Bogdan Munteniţa, Iraida Florea.

* Silent Strike, cu EM44 ca voce şi visuals de Dan Basu transformă Expirat Halele Carol, de la ora 21:00, într-un vernisaj muzical pentru urechi şi minte.

* Trupa Zdob şi Zdub dă concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

SPECTACOL

De la ora 18:30, la Opera Naţională are loc o reprezentaţie în limba italiană cu „Bal mascat” de Giuseppe Verdi în regia lui Grischa Asagaroff din Germania şi cu o scenografie concepută de italianul Luigi Perego. În distribuţie: Daniel Magdal, Bianca Mărgean, Lucian Petrean, Sorana Negrea, Veronica Anuşca, Filip Panait, Iustinian Zetea, Florin Simionca, Ciprian Pahonea. Cu participarea Orchestrei, Corului şi Ansamblului de Balet al Operei Naţionale din Bucureşti. Dirijor: Iurie Florea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.