15 aprilie – Ziua tragediilor în istorie

Incendiul de la Paris va rămâne în mintea oamenilor, mai ales pentru faptul că monumentul în stil gotic a ars chiar de Ziua Artei.

Mai mult, coincidența face ca ziua de 15 aprilie să fie una în care s-au produs mai multe catastrofe, de-a lungul vremii.

Pe 15 aprilie a anului 1912 avea loc scufundarea Titanicului, faimosul vas de croazieră, care a ajuns pe fundul Oceanului Atlantic, după ce s-a lovoit de un iceberg.

În aceeași dată, puțin mai târziu, în 1970, a avut loc masacrul din Cambodgia. Atunci au murit peste 800 de membri din comunitatea vietnameză din acest stat. Ei au fost uciși și aruncați în apele fluviului Mekong de forțele regimului dictatorial.

În 1989, pe stadionul ”Hillsborough”, din Sheffiels, 96 de oameni au pierit după ce s-au călcat în picioare la un meci din semifinala Cupei Angliei.

Tot într-o zi de 15 aprilie s-a mai consemnat o pagină neagră din istoria sportului. În 2013, maratonul de la Boston a fost ținta unui atac terorist. Două bombe au explodat pe traseul alergătorilor și a omorât trei oameni, iar 264 au fost răniți.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.