Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 15 aprilie

CINEMA

* Programul zilei la Independent American Film Festival.

La Cinema Muzeul Ţăranului se desfăşoară:

– de la ora 17:00, un Open Talk cu intrare liberă în care temaSerialele TV. O introducere” este abordată de Camilla Curtis (Script Development Executive – HBO Europe) şi Johnathan Young (VP Original Production HBO Central Europe);

– de la ora 19:00, rulează drama „The Intruder”, regizată în 1962 de Roger Corman cu William Shatner, Frank Maxwell, Beverly Lunsford, Robert Emhardt, în care un bărbat într-un costum de un alb strălucitor, care se consideră un reformator social, ajunge într-un orăşel din Sudul S.U.A. unde să crează probleme, incitând localnicii la violenţă rasială împotriva minorităţii negrilor din oraş pentru a preveni integrarea lor socială în şcoală;

de la ora 21:00 are loc proiecţia, în prezenţa realizatorului Roberto Minervini, a documentarului „The Other Side” , despre o comunitate de la marginea societăţii, ce trăieşte la graniţa dintre anarhie şi ilegalitate încercând să răspundă în faţa ameninţării de a fi uitaţi de instituţiile politice şi având drepturile cetăţeneşti călcate în picioare.

La CinemaPRO sunt proiectate comediile dramatice:

– de la ora 18:00, „Mid90s” de Jonah Hill, în care Sunny Suljic interpretează pe Stevie, un băiat de 13 ani ce a crescut în Los Angeles-ul anilor ’90 și care se luptă cu o viaţă tulbure, inclusiv cu mama sa dependentă şi cu fratele său abuziv mai mare, învățând câteva lecţii dure, însă valoroase, de la un grup de skateboarderi despre clasa socială, rasă şi privilegii;

– de la ora 20:00, „Under The Silver Lake” de David Mitchell, cu Andrew Garfield în rolul lui Sam, un tânăr prietenos, însă fără vreun rost din Los Angeles, care devine neaşteptat un detectiv, rapid implicat într-o situaţie complicată, în timp ce investighează dispariţia misterioasă a vecinei sale de care s-a îndrăgostit.

* Programul Documentary Mondays de la Centrul Ceh prezintă, de la ora 20:00, filmul regizoarei estoniene Terje Toomistu, „Soviet Hippies, ce ilustrează subcultura hippie din Uniunea Sovietică în contextul anilor 1970.

MUZICĂ

* De la ora 18:00, la Sala Rapsodia (str. Lipscani, nr. 53), Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului şi Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa prezintă concertul pre-pascal „În vremea aceea….”, transpunere pe note de către preotul Ion Popescu Runcu (1901-1975), a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în faţa lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului. Solişti: Alexandru Chiriac (Iisus), Gabriela Dobre (Fecioara Maria), Arhid. Vartolomeu Trofin (Pilat), Arhid. Adrian Cojocaru (Tâlharul cel bun), Arhid. Lucian Damian (Tâlharul cel rău), Mădălin Băldău (Recitatorul), Arhid. Mihai Urzicană, Arhid. Corneliu Chivu şi Arhid. Doru Emanuel Pantazi (3 Martori mincinoşi) şi Arhid. Ionuţ Cristinel Boancheş (Un Apostol). Dirijori: Arhid. Lect. Univ. Ion Iulian Dumitru şi Arhid. Asist. Univ. Bogdan Alexiuc.

* În cadrul proiectului „Moştenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera, violoncelistul Andrei Ioniţă, singurul câştigător român al prestigiosului concurs Ceaikovski de la Moscova, susţine un recital, de la ora 19:00, la Sala Radio, alături de pianista japoneză Naoko Sonoda. În program: Sonata nr. 5 op. 102 nr. 2 în Re de L. van Beethoven, Preludiu şi Dans oriental de S. Rahmaninov şi Sonata în La major de C. Franck. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe în foaierul Sălii Radio, prilej de prezentare a primului CD de autor pe care apare numele lui Andrei Ioniţă, lansat pe 15 martie 2019 la casa engleză Orchid Classics.

* Expirat Halele Carol îşi deschid porţile de la ora 20:00 pentru concertul susţinut de trupele Jinxy Von D’Ers şi Coven Clash.

SPECT ACOL

* După sold-out-ul înregistrat în martie, cea mai bună companie de dans rusesc din lume, Russian Cossack State Dance Company din Moscova, a revenit în turneu în România, reprezentaţia bucureşteană din cadrul acestuia având loc deseară, de la ora 20:00, la Sala Palatului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.