Avantaje și dezavantaje în IT!

Mirajul unui job în IT cuprinde, din ce în ce mai mult, generația tânără. “Caravana IT” este un proiect inițiat de DB Global Technology, în octombrie 2017, cu scopul de a oferi informații despre ce înseamnă să lucrezi în Fintech liceenilor din toată țara.

Specialiștii DB Global Technology au străbătut țara, timp de nouă luni, și au vorbit cu peste 700 de liceeni din Brașov, Constanța, Focșani, Satu Mare, Târgoviște, Alba Iulia, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Craiova.

“Cei 20 de specialiști, angajați ai DB Global Technology, au discutat cu o audiență, formată din adolescenți din diferite orașe, despre viitorul sectorului Fintech și au abordat aspecte inedite, precum relația dintre IT și artă & călătorii, cum arată o săptămână din viața unui analist, ce e cool în IT”, explică Ion Moldoveanu, coordonatorul proiectului.

Proiectul este unic prin anvergura sa și are ca scop principal informarea elevilor de liceu cu privire la ceea ce înseamnă să lucrezi în IT în ziua de azi.

După încheierea primei ediții, elevii de liceu vor reîntâlni “Caravana IT” în debutul noului an școlar. După vacanța de vară, caravana va porni din nou prin țară și își propune să viziteze orașe și licee noi.

DB Global Technology dorește să transforme acest proiect într-o constantă a sistemului liceal din România, și să ajute elevii pasionați de universul IT să fie cât mai bine informați și pregătiți pentru viitoarea carieră.

DB Global Technology dezvoltă soluții software pentru operațiunile globale ale Deutsche Bank și este operațional din 2014.

Avantajele și dezavantajele muncii în IT au fost discutate, astăzi, În Comunitate, cu Ion Moldoveanu, manager de profil la Deutsche Bank.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.