Prețul cărnii de miel, de Paște…

Anul acesta, de Paște, carnea de miel se va vinde cu 12-14 lei pe kilogram în viu!

Asta înseamnă că prețul va crește cu 5 lei față de această perioadă, a anunțat Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine.

În continuare, România exportă carne de miel în Libia, Iordania și Iran.

Specialiștii recomandă ca principalul criteriu de selecție a cărnii de miel să fie prezența ștampilei Autorițătii Naționale Sanitar Veterinare.

De asemenea, trebuie să ne ghidăm după greutatea animalului și aspectul cărnii.

Mielul nu trebuie să fie mai mic de 14 kilograme, altfel va conține o cantitate mare de colagen și este indigestă.

Nutriționiștii recomandă carnea de miel înăbușită sau preparată pe grătar, și nu prăjită.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.