Târg de Paşte în Parcul Herăstrău

Foto: Mircea Apostolescu/Arhiva

Producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării vor fi prezenţi cu obiecte de artă populară şi produse culinare la cea de-a zecea ediţie a Târgului Dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Tradiţii şi Flori de Sărbători” care va avea loc în perioada 20-29 aprilie în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle.

Vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de căsuţe din cadrul evenimentului, obiecte meşteşugăreşti şi produse culinare, dar şi o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde şi specialităţi de sezon.

În cadrul târgului, bucureştenii vor găsi sute de produse tradiţionale, precum ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pasca.

De asemenea, timp de zece zile, meşterii populari vor dezvălui în spaţiul expoziţional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstraţii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere, decorare şi gravare a ouălor de Paşte, de realizare a unor obiecte şi decoraţiuni din pănuşa sau de prelucrare a lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea va fi liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, pri Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.