Plan roșu la Piața Romană!

În această noapte, în jurul orei 01.00, se va desfășura un amplu exercițiu la metroul din Capitală.

Simularea va avea loc la stația Piața Romană, iar scenariul prevede mai multe explozii care produc avarii la două garnituri de metrou, aproximativ 200 de persoane fiind surprinse în interior. O mare parte dintre victime rămân blocate pe peronul stației, iar o altă parte în tunel.

Pentru gestionarea eficientă a evenimentului, va fi activat Planul Roșu de Intervenție.

Având în vedere numărul mare de victime, echipe de căutare-salvare ale României și Ungariei, 40 de ambulanțe civile și militare, un post medical avansat, un spital militar de campanie și celelalte categorii de personal cu atribuţii în gestionarea unor situaţii de urgenţă vor asigura evacuarea victimelor (spre staţiile cele mai apropiate), acordarea asistenței medicale de urgență, precum și transportul acestora către cele mai apropiate unități spitalicești (Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila, Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca).

Acțiunea comună a structurilor medicale și civile este marcată de participarea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central cu 70 de medici militari și personal auxiliar.

Numărul mare de victime, precum și depășirea capacității de primire a răniților în unitățile spitalicești va impune amenajarea unui spital militar mobil de campanie în interiorul clădirii Academiei de Studii Economice (intrarea căderea Bastiliei).

Simularea desfășurată la metrou face parte din exercițiul medical multinațional VIGOROUS WARRIOR 19, co-organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din România.

sursa foto:IGSU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.