„Niciun copil singur în spital”

In Bucuresti, sute de voluntari au grija de copiii singuri, abandonati, cu putine sanse de viata. Programul vine în sprijinul copiilor internați în spital, fără părinți sau alți aparținători și este bazat pe activitatea voluntarilor instruiți. Voluntariatul este un angajament serios, pe termen lung, care implică responsabilitate, timp alocat, respect, confidențialitate și integritate. În prezent programul se desfășoară numai în cadrul Secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București. Dar se va extinde, spune initiatoarea proiectului Adelina Toncean. Voluntarul face ce ar face un părinte dacă ar fi acolo: ține bebelușul în brațe, îl liniștește, îl hrănește, îl schimbă, îl îngrijește și, cel mai important, îi oferă multă iubire.

Adelina Toncean, inițiatoarea Asociației „Inima Copiilor“, este considerată un adevărat înger pentru micuții care au venit pe lume cu diferite afecțiuni medicale și care, din păcate, sunt uitați și părăsiți de părinți prin spitale. Prin intermediul Asociației “Inima copiilor”, organizaţie nonguvernamentală, Adelina Toncean și alți numeroși voluntari îi ajută pe copiii cu probleme medicale, în special cu afecţiuni cardiace, de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Marie Curie“, din Capitală. Ea spuna că „Asociația este cea care a construit Secția de Terapie nou-născuți de la Spitalul „Marie Curie“ din București, fiind dintre cele mai bune secții de terapie intensivă din Europa în care copiii sunt monitorizați, fiecare în camera lui.” „Iubirea vindecă, iar lipsa ei creează suferință!“, spune Adelina Toncean.

Proiectul „Niciun copil singur in spital”, de la spitalul Marie Curie din capitala, a fost discutat, astazi In Comunitate, cu initiatoarea sa, Adelina Toncean.

Vezi aici arhiva emisunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.