Egalitatea nu-i pentru căței…

Într-o fabulă celebră, „Câinele și cățelul”, Grigore Alexandrescu punea în gura dulăului Samson o replică ce explică multe: „Voi egalitate, dar nu pentru căței”…

Astăzi, un grup de cetățeni din cartierul Floreasca a pichetat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cerând ca procurorii să intervină pentru a opri un șantier ilegal.
La rândul său, deputatul de București Nicușor Dan a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 o plângere penală împotriva dezvoltatorului imobiliar care continuă să construiască, deși o instanță judecătorească a anulat acordul de mediu pe baza căruia a fost emisă autorizația de construire.

Este vorba despre șantierul deschis la fosta Hală „Ford”, în incinta fostei întreprinderi „Automatica”. Aici, dezvoltatorul imobiliar construiește trei turnuri, trei având destinația de locuință și unul pentru birouri.
Numai că o instanță de judecată a anulat acordul de mediu pe baza căruia a fost emisă autorizația de construire. În urma acestei decizii judecătorești definitive și executorii, Garda de Mediu a dispus sistarea lucrărilor, dar constructorii continuă să înalțe turnurile. De aceea, oamenii cer intervenția procurorilor.

Protestatarii spun că cele trei turnuri ar aduce, în timpul orelor de lucru, circa 2000 de mașini În plus, într-o zonă deja foarte aglomerată. Congestia traficului va duce la creșterea poluării și la degradarea calității vieții locuitorilor din zonă, susțin reprezentanții grupului „Floreasca Civică”.
În plus, deși dezvoltatorul imobiliar susține că ar reda comunității un teren degradat, același dezvoltator a lăsat să se degradeze fosta întreprindere „Automatica”, mai spun protestatarii.

Iată că, dacă ai suficient de mulți bani pentru a construi patru turnuri, într-o zonă exclusivistă a Capitalei, îți poți permite să ignori o hotărâre judecătorească și dispozițiile Gărzii de Mediu.
Deci, suntem cu toții egali în fața legii, conform principiului constituțional, dar egalitatea nu-i pentru căței…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.