Destinații de vacanță – Veneția

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Veneția, orașul romantismului și al tragediei.
Venetia, magnetul care atrage indragostiti, artisti sau poeti, este un oras magic ce se intinde pe multe insule de dimensiuni foarte mici.

Orice city-break în orașul gondolelor trebuie să includă cel puțin o excursie pe canalele venețiene. Este idilic să faci o plimbare cu gondola in Veneția, chiar dacă aceste plimbări au o durata scurtă astfel incat dacă vrei să vezi Veneția pe o perioadă mai îndelungată ar fi mai bine să alegi o plimbare cu vaporașul, pe un traseu carel îți permite sa vezi principalele atracții turistice.

Piazza San Marco este fără indoială destinația pe care nu ai voie să o ratezi atât într-un city break la Veneția.
Zona este renumită atât pentru că aici vei găsi trei atracții turistice într-un singur loc, dar și pentru că este într-adevar o locație minunată care îți amintește de vorbele lui Napoleon – “Piazza San Marco este poarta de intrare in Europa!”…

Primul obiectiv care îți va sări în ochi este Basilica di San Marco, o catedrală ce este văzută de majoritatea celor care o admiră ca simbolizand vechea legatură a Veneției cu Bizanțul.

Următorul loc important este Palatul Dogilor, situat în apropiere de Basilica din San Marco, acesta fiind un simbolul puterii politice și juridice a fostei Republici.
Construit cu mari dificultati, ars în anii 1574 și 1577 în marile incendii, Palatul Dogilor se dezvaluie astăzi turiștilor așa cum s-a decis a fi el refacut la acea vreme.

O altă atracție turistică special este Turnul cu Ceas… De remarcat că tururile în turnul ceasului se finalizează cu ajungerea într-un punct de înalțime ce îți permite să ai o priveliște asupra întregii piețe San Marco, a Palatului Dogilor și a Bazilicii San Marco!

Dacă ești în căutarea unui loc cu o priveliște superbă asupra orașului, atunci San Giorgio Maggiore este destinația ideală, acesta fiind un loc destinat iubitorilor de panorame spectaculoase asupra întregii Veneții!

Orice ai alege să faci, Veneția este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

Sursă documentare: Wikipedia

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.