Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 aprilie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar este proiectată drama romantică „Dodsworth”, adaptare după romanul lui Sinclair Lewis regizată în 1936 de William Wyler, cu: Walter Huston, Ruth Chatterton, Mary Astor, David Niven.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează „Afacerea Est”, o comedie de situaţie în regia lui Igor Cobileanski, ce spune povestea unei prietenii improbabile între doi moldoveni: Marian, un cântăreţ intelectual de 45 de ani jucat de Constantin Puşcaşu şi Petro, un muncitor în construcţii şi oportunist de idei interpretat de Ion Sapdaru.

* Institutul Italian de Cultură reia, după o scurtă întrerupere, programul Joia la film, deseară, de la ora 19:00 fiind proiectată comedia dramatică „L’Intrepido”, realizată de Gianni Amelio, cu Antonio Albanese în rolul unui bărbat de vârstă mijlocie care se apucă de orice muncă temporară posibilă pentru a fi folositor şi a avea respect de sine.

* De astăzi până Duminică 14 aprilie se desfăşoară Bucharest Fashion Film Festival 2019, ce debutează cu vernisajul expoziţiei multimedia „A Fashion Film Lexicon”, ce are loc deseară, de la ora 19.30, la Teatrul Odeon. Aceasta îşi propune un demers de identificare şi exemplificare a conceptului de fashion film, un gen emergent, aflat la interferenţa dintre video art, scurtmetraj şi spot publicitar, care explorează tensiunea dintre artistic şi comercial, cea care dă naştere unei abundenţe de expresii creative. Pornind de la această premiză, expoziţia investighează rolul imaginii în mişcare în promovarea modei contemporane, printr-o serie de producţii, de la filme scurte cu o structură narativă bine definită la video-uri experimentale care se bazează pe efecte speciale sau pe abstractizarea imaginii.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Christian Badea, având în program: Uvertura Leonora nr. 3 de Beethoven, Concertul nr. 7 pentru vioară şi orchestră de Mozart – solist Daniel Podlovschi şi Simfonia nr. 2, în Re de Johannes Brahms.

* Expirat Halele Carol îşi deschide porţile de la ora 20:00, pentru concertul dat de Dimitri’s Bats.

* În seria BT Live trupa Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut lansează cel de-al treilea material discografic, „La Deal”, într-un concert ce are ca invitat grupul Nouă Ani Lumină, de la ora 21:00, în Control Club, unde, de la ora 23:00, muzica este asigurată de Cezar + Vincentiulian.

* Formaţia Holograf susţine un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie în limba italiană cu opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, având în distribuţie pe: Irina Iordăchescu, Liviu Indricău, Antonela Barnat, Cristina Eremia, Dan Indricău, Andrei Lazăr, Florin Simionca, Horia Sandu, Ion Dimieru, Adrian Ionescu. Dirijor: Tiberiu Soare.

* De la ora 19:30, la Sala Palatului are loc a doua reprezentaţie a montării româneşti, în regia lui Răzvan Mazilu, a musicalului „We Will Rock You”. Creat de trupa QUEEN şi scris de Ben Elton, spectacolul vă propune o poveste despre puterea extraordinară a muzicii şi a dragostei într-o lume a viitorului, ce se bucură de succes de peste 15 ani în mai multe ţări. Loredana, Răzvan Vasilescu, Adrian Nour, Lucian Ionescu, adolescenta Mara Captaru şi Emil Rengle se numără printre cei 20 de artişti ce fac parte din distribuţie.

EXPOZIŢII

* Expoziţia „Flori sălbatice din România – o istorie botanică” este vernisată la ora 18:00, la Muzeul Naţional de Artă al României.

* Ca un preambul al evenimentului Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură (13-14 şi 20-21 aprilie), la ora 18:30 la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” are loc deschiderea expoziţiei „Sculpturi din Ateliere Deschise”, ce cuprinde 25 de lucrări semnate de artiştii ce îşi vor deschide spaţiul de lucru spre vizitare. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 21 aprilie, zilnic, între orele 14:00 – 18:30, cu excepţia zilelor de luni.

* Expoziţia „Post Internet Design Culture” este vernisată la ora 18:30, la Galeria Hanul cu Tei 15 Design.

* Galeria Alexandra’s (Str. Piaţa Amzei, nr. 5), vă invită, de la ora 19:00, la a 11-a Gală ROCAT (Romanian Century Art Tour). Vor expune: Romeo Marius Burcea, ca reprezentant al picturii, Constantin Sinescu ca reprezentant al sculpturii şi Liviu Balac, un expert al iconografiei.

CARTE ŞI PUBLICAŢII

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), de la ora 17:00 are loc lansarea cărţii „Amanta mea Thalia” de Mircea M. Ionescu. Printre invitaţi se află actorul Ion Haiduc şi regizorul Mihai Lungeanu.

* Muzeul Naţional de Artă Contemporană găzduieşte, de la ora 19:00, lansarea numărului 6 al revistei AUTOR, ce prefaţează Târgul Internaţional de Bijuterie Contemporană AUTOR (20 – 21 aprilie). DURO DISCO asigură Good Vibes la petrecerea ce însoţeşte această lansare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.