WTA i-a dat un forehand lui Victor Orban

Aproape că ne luasem la revedere şi de la turneul WTA de la Bucureşti, dar iată că lucrurile au luat brusc o altă turnură. Tradiţionalul turneu de tenis, se va desfăşura şi anul acesta tot la Arenele BNR. Acest lucru se pare că este posibil, datorită federaţia de tenis din Ungaria, care a blocat mutarea evenimentului sportiv în capitala Ungariei, deşi proprietarul licenţei Jeno Marky, semnase un acord cu guvernul maghiar, ignorând în acelaşi timp şi forul WTA.

Motivul pentru care turneul va rămâne la Bucureşti, este acela că şefii tenisului din ţara vecină, nu-l susţin pe Jeno Marky proprietarul turneului, ci organizarea unui alt concurs tot în Ungaria, dar într-un alt oraş.
,,Din păcate, Federaţia de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019. Jeno Marky trebuia să ştie că aprobarea WTA era puţin probabilă din cauza procedurilor, însă el a asigurat Guvernul că nu sunt probleme şi a anunţat că turneul va avea loc la Budapesta din 2019. Decizia luată de WTA pune, de asemenea, jucătorii de tenis într-o poziţie neplăcută, deoarece s-au pregătit de un turneu ce nu va mai avea loc”, se arată în comunicatul de presă al federaţiei maghiare, comunicat preluat de Nemzeti Sport.

Faptul că turneului va rămâne şi anul acesta la Bucureşti, s-ar părea că are legătură şi cu conflictul deschis dintre federaţia de tenis şi Guvernul maghiar. Premierul Viktor Orban a investit sume mari în ultimii ani în sport, iar tenisul a primit finanţări importante pentru a avea performanţe. Totuşi au apărut unele suspiciuni conform cărora, oficiali ai federaţiei au delapidat sume importante, fiind deschise între timp trei anchete.

Prima ediţie a Turneul WTA de la Bucureşti a fost în 2014. De atunci, concursul de la Arenele BNR a fost câştigat de Simona Halep în 2014, şi 2016, de Karolina Schmiedlova în 2015, de Irina Begu în 2017 şi de Anastasija Sevastova în 2018.

Până acum Federaţia Română de Tenis, nu a emis nici un comunicat de presă despre turneul WTA de la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.