Statul român și cel italian netezesc calea antreprenorilor italieni care vor să investească în România

În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde la Roma, ministrul  pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea s-a întâlnit cu Luigi di Maio, viceprim-ministru și ministru al dezvoltării economice, muncii și politicilor sociale din Italia.

Cei doi oficiali au semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea pe terţe pieţe, un document derulat între cele două ministere ce-și propune impulsionarea conectării celor două economii.

Printre altele, Memorandumul vizează crearea de forumuri de afaceri, misiuni economice etc care să conecteze mediile de afaceri din cele două țări, schimbul de informații privind oportunitățile comerciale și de investiții, precum și identificarea zonelor economice cu potențial de a genera fluxuri comerciale între România și Italia.

Ca punct de pornire pentru această nouă abordare, ministrul Oprea a prezentat marile proiecte în parteneriat public-privat din România, care ar putea suscita interesul companiilor italiene.

Existenţa unei comunităţi mari a românilor în Italia – de peste 1,2 milioane persoane, ca şi a celei italiene din România, afinităţile sociale şi culturale, o structură antreprenorială foarte apropiată, marcată de preponderenţa IMM-urilor în economia ambelor ţări, interesele noastre comune, precum şi Parteneriatul Strategic consolidat încheiat în 2008 sunt principalele motoare ale unei relaţii economice bilaterale foarte dinamice şi echilibrate, care a ajuns la fluxuri de mărfuri de peste 15,5 miliarde euro anual”, a detaliat Ștefan-Radu Oprea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.