Destinații de vacanță – Viena

BucureștiFm îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Viena, capitala Austriei și a valsului, o metropolă plină de farmec de care te vei îndrăgosti din primele minute.
Pe lângă frumusețea inedită a acestui oraș, Viena a fost și este un important centru politic internațional, în care se află sediul unor organizații precum Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol, Agenția Internațională pentru Energie Atomică, precum și diverse agenții ale Națiunilor Unite.

Pe parcursul istoriei Viena a fost capitala Sfântului Imperiu Roman și, mai târziu, a Imperiului Austro-Ungar.
Totodată, pentru multe secole, Viena a fost și centrul muzicii clasice și al operei.

Un city-break cu destinația Viena este o idee minunată, fiind un oras în care nu ai cum să te plictisești!
În orice anotimp ai alege să vizitezi, Viena este pregătită să te încânte oricând.

Orice city-break în Viena trebuie să includă o vizită la Catedrala Sfantul Ștefan, aceasta fiind unul din obiectivele emblematice ale orașului.
Deși catedrala a fost terminată abia în anul 1433, construcția sa începuse încă din secolul XII, fiind unul dintre monumentele gotice de primă importanță ale Austriei.

Un alt obiectiv care nu trebuie ratat în Viena este Palatul Schönbrunn.
Acesta a servit din secolul al XVIII-lea până în 1918 drept reședință de vară a Casei de Habsburg, iar în prezent 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului spre vizitare.
Ca un exemplu, vei fi unul dintre norocosii vizitatori dacă ajungi aici, deoarece te vei putea plimba prin camera lui Napoleon Bonaparte…
Si, va oferim inca un sfat de calatorie…Cele 60 de automobile imperiale ce formează parcul auto al castelului, capela și teatrul castelului trebuie admirate și ele!

Palatul este înconjurat de un parc impresionant, unde te vei putea plimba și admira grădinile amenajate artistic, fantanile arteziene statuile din marmura in stil classic.
O alta catedrală pe care trebuie să o vizitați în Viena este Catedrala Sf. Barbara. Aici au studiat elitele greco-catolice din Transilvania în sec. al XVIII-lea și prima jumătate a sec. al XIX-lea.

Bineînțeles că nu puteți pleca din Viena fără o vizită in parcul de distracții Prater! Celebrul Prater se găseşte în inima Vienei, în districtul Leopoldstadt si garantam ca vei pleca cu zambetul pe buze dupa aceasta vizita plina de adrenalina, distractie si voie buna. Pe langa de Roata Uriaşă, te vei putea bucura de nenumărate atracţii precum carusele, încăperi distractive cu oglinzi, tuneluri ale groazei şi trasee cu fantome şi montagne-russe, o cale ferată micuţă, Liliputbahn, cu ajutorul căreia vizitatorii pot savura o plimbare ce străbate întregul parc de distracţii.

Dacă esti fanul selfie-urilor si îți dorești un loc special pentru a captura experienta ta in Viena sau pur si simplu vrei să admiri priveliștea, Roata Uriaşă din Prater este locul perfect, fiind de asemenea și unul dintre simbolurile citadelei.
De la înălţimea de aproximativ 65 de metri, panorama metropolei dunărene îţi taie răsuflarea.
Ce multi nu stiu insa despre Roata Uriaşă din Viena este ca nu reprezinta doar un punct panoramic excellent, ci si un loc incarcat de istorie, ea fiind construită în anul 1897, cu ocazia celui de-al 50-lea jubileu al tronului împăratului Franz Josef. De atunci, imaginea citadelei nici nu poate fi imaginată fără această roată.

Orice ai alege să faci, Viena este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă.

Sursă documentare: Wikipedia

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.