Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 aprilie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori rulează „Tystnaden / Tăcerea”, dramă realizată în 1963 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Ingrid Thulin, Gunnel Lindblom, Birger Malmsten.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:45 are loc o proiecţie cu documentarul „Caisă”, în prezenţa realizatorului acestui film, Alexandru Mavrodineanu, care va purta un dialog cu publicul.

MUZICĂ

* Violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Mihai Ungureanu interpretează, în recitalul pe care-l susţin de la ora 19:00, la Sala Radio: Sonata în Si bemol de Mozart, Sonata nr. 10 în Sol de Beethoven, Sonata nr. 3 în re şi Scherzo de Brahms.

* Tot de la ora 19:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti continuă Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM cu un recital de flaut al studenţilor Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa Ion Bogdan Ştefănescu, acompaniaţi la pian de Iulia Săndulescu.

* La ediţia de deseară de Blue Wednesday, regizată de Hanno Hoefer de la ora 19:30, în Clubul Fabrica, alături de regizor (voce/chitară/bas) mai cântă: Raul Kusak – clape, Laco Jimi – bas/chitară şi Ovidiu Condrea – tobe.

* Trupa Cardinal revine în Control Club, cu un concert ce are loc de la ora 21:00.

* Concertul susţinut de The Mono Jacks şi The Case, de la ora 21:00, în Expirat Halele Carol, este declarat Sold Out.

* Irina Rimes dă concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie în limba italiană Sold Out cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi cu un libret de Francesco Maria Piave după romanul şi drama „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul. Regia şi mişcarea scenică: Paul Curran. Dirijor: Vlad Conta. În distribuţie: Simona Neagu, Alin Stoica, Iordache Basalic, Andreea Novac, Valentin Racoveanu, Andreea Novac, Daniel Pop, Daniel Filipescu, Filip Panait, Narcis Brebeanu, Adrian Ionescu.

* De la ora 19:30, la Sala Palatului are loc prima reprezentaţie a montării româneşti, în regia lui Răzvan Mazilu, a musicalului „We Will Rock You”. Creat de trupa QUEEN şi scris de Ben Elton, spectacolul vă propune o poveste despre puterea extraordinară a muzicii şi a dragostei într-o lume a viitorului, ce se bucură de succes de peste 15 ani în mai multe ţări. Loredana, Răzvan Vasilescu, Adrian Nour, Lucian Ionescu, adolescenta Mara Captaru şi Emil Rengle se numără printre cei 20 de artişti ce fac parte din distribuţie.

* Tot de la ora 19:30, actriţa Irina Movilă, violoncelistul Dan Cavassi, saxofonistul Cristian Soleanu şi clarinetistul Constantin Urziceanu susţin spectacolul „Îndrăgostită de Will”, la Casa Filipescu-Cesianu.

EXPOZIŢII

* La Casa Titulescu (Şos. Kiseleff, nr. 47), de la ora 17:30 este vernisată expoziţia „George Tzipoia – Aripi şi Stele, La Porţile Sacrului – Documente ale existenţei”, cu lucrări  în premieră , prezentată de Pavel Şuşară – istoric şi critic de artă, Adina Renţea – curator şi consultant de specialitate, Adrian Năstase – Preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu. Expoziţia este deschisă până pe 25 aprilie.

* În Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Zi de Paşti la Iarbă Verde” a artistului Gheorghe Ciobanu din satul Bălţaţi (Iaşi), care, pe lângă numeroase picturi ce încântă ochiul prin luxurianţa culorilor şi excepţionala bogăţie a detaliilor, cuprinde şi „icoane ţărăneşti” pictate pe lemn cioplit.

CARTE

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38), la ora 19:00 are loc lansarea romanului „Istoria lui Mayta” de Mario Vargas Llosa, în traducerea lui Mihai Cantuniari.

* Tot de la ora 19:00, noul volum al lui Székely Ervin, „Carte de bucate şi de dragoste”, este prezentat de jurnalista Emma Toader, în prezenţa autorului, la Institutul Balassi, (Str. Gina Patrichi, nr. 8).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.