Șefii autorităților naționale de protecție civilă si managementul urgențelor, prezenți la București

Cea  de-a 42-a Reuniune a Directorilor Generali de Protecție Civilă din Uniunea Europeană, Zona Economică Europeană și Statele Candidate se desfășoară la București, in contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 09-10.04.2019.

Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Activitatea reprezintă cea mai importantă reuniune derulată sub auspiciile Președinției în domeniul protecției civile, bucurându-se de prezența tuturor șefilor autorităților naționale de protecție civilă / managementul urgențelor, precum și a directorului general al Direcției Generale pentru Protecție Civilă și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO din cadrul Comisiei Europene.

 

 

 

 

Discuţiile se concentrează, în principal, asupra acţiunilor şi actelor legislative subsecvente noilor prevederi ce modifică Decizia nr. 1313/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind un Mecanism de Protecție Civilă al Uniunii, fiind abordate subiecte precum pregătirea pentru faza de implementare a rescEU (proiectele de acte de implementare și stabilirea priorităților în dezvoltarea de capacități de răspuns), evaluarea capacităților de management al riscurilor în UE, Rețeaua de Cunoaștere în domeniul Managementului Dezastrelor, strategia de pregătire și exerciții în domeniul protecției civile.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se discută aspecte referitoare la prevenirea dezastrelor, oportunităţile existente privind cooperarea cu ţările terţe, precum şi rapoarte de progres pe diferite problematici și prezentări ale delegaţiilor statelor membre.

În acest context, România prezintă raportul final al Atelierului de lucru privind pregătirea în cazul evenimentelor cu probabilitate redusă de producere și impact major (HILP) (București, 30-31 ianuarie 2019) și un raport al Atelierului de lucru privind cooperarea UE-NATO în domeniul protecției civile (Bruxelles, 21-22 februarie 2019).

Sursa foto: IGSU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.