Piaţa naţională a drogurilor, în continuă dezvoltare

Consumul  de droguri conturează o piaţă naţională în continuă dezvoltare

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat în debutul Reuniunii Coordonatorilor Naţionali ai UE în domeniul Drogurilor, că datele statistice privind consumul şi infracţionalitatea în domeniu conturează o “piaţă naţională ilicită în continuă dezvoltare”.

Au fost identificate pe teritoriul naţional toate tipurile de droguri, inclusiv cele sintetice, concomitent cu creşterea prevalenţei consumului, aspect ce reclamă o abordare promptă atât din perspectiva sănătăţii publice, dar şi a siguranţei stradale. Într-un astfel de context, abordarea integrată şi pro-activă a fenomenului devine esenţială pentru gestionarea eficientă a acestuia. Astfel, înfiinţarea şi dezvoltarea unui mecanism de coordonare răspunde nevoii de coerenţă şi unitate, de acţiune strategică, conform cerinţelor europene în domeniu”, a precizat Arafat, în cadrul evenimentului organizat de Agenţia Naţională Antidrog.

Arafat a menţionat că Agenţia Naţională Antidrog a fost creată ca instituţie în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, rolul acesteia fiind acela de a oferi un răspuns pro-activ, coordonat, rapid şi eficient al instituţiilor statului, adaptat evoluţiei fenomenului drogurilor din România, dar şi din UE.

Directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, Constantin Negoiţă, a reamintit că reuniunile coordonatorilor naţionali în domeniul drogurilor sunt organizate semestrial, având ca teme de dezbatere politicile antidrog la nivel naţional şi european, tendinţele, riscurile şi provocările din domeniu.

La evenimentul găzduit de Palatul Parlamentului participă reprezentanţi din fiecare stat membru al UE, de la nivelul structurii care asigură coordonarea în domeniul drogurilor, precum şi din cadrul Comisiei Europene, Secretariatului Consiliului UE, Centrului European de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri (EMCDDA), Reprezentanţei Permanente a României la Bruxelles, precum şi ai autorităţilor române şi ai societăţii civile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.