Mii de mașini nefuncționale, părăsite pe domeniul public al Capitalei

Mii de mașini nefuncționale sunt părăsite pe domeniul public al Capitalei. Acest lucru adâncește și mai mult criza locurilor de parcare.

În sectorul 2, autoturismele vor fi ridicate în perioada următoare. Viceprimarul Sectorului 2, Dan Popescu, spune că vor trebui luate și alte măsuri pentru rezolvarea situației parcărilor din București.

”Pe lângă mașinile părăsite, avem foarte multe rulote, mașini comerciale care ocupă locurile folosite de mașinile cetățenilor. Am făcut deja solicitări la Primăria Capitalei pentru a nu mai lăsa alte autovehicule să fie parcate în parcările publice, în afara mașinilor proprietate personală. Cred că ar trebui introdusă plata parcărilor pe marile bulevarde, cel puțin, și creșterea costurilor parcărilor de reședință, care este destul de mic”, a declarat viceprimarul Sectorului 2, Dan Popescu.

În zonele Tei, Colentina și Pantelimon au fost identificate șase terenuri libere, unde vor fi construite aproximativ 150 de parcări de domiciliu.

Anul acesta ar putea începe și construcțiile pentru șapte parcări supraetajate, din bani publici, care vor oferi 1.300 de locuri de parcare.

În prezent, în Capitală și în județul Ilfov, sunt înmatriculate 1,3 milioane de mașini, la care se adaugă alte sute de mii care tranzitează zilnic Bucureștiul. Numărul de locuri de parcare este de aproximativ 300 de mii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.