Leonard Muha de la Ca$$a Loco te ajută să-ți faci o vacanță beton în Andaluzia

Puțină lume știe că Leonard Muha, creierul proiectului Ca$$a Loco, trupa transilvăneană care la începutul anilor 2000 a rupt topurile cu un rap subtil & inteligent, s-a stabilit de patru ani la Malaga, orașul andaluz de pe coasta Mării Mediterane. Andaluzia, pentru cine nu știe, este cea mai caldă și mai însorită regiune a Europei, care beneficiază, în timpul sezonului, de cele mai multe zile senine.

Decizia lui Leonard de a lăsa Bucureștiul pentru sudul Spaniei, aflăm de pe secțiunea de blog a portalului său de turismwww.andalucia.ro, a venit după șapte ani monogami în care și-a petrecut concediile doar în Andaluzia. Ei bine după acești șapte ani de dragoste statornică și exclusivă, ardeleanul nostru a decis să-și oficializeze legătura și să se mute în zona lui iubită. Un prieten român stabilit în Malaga i-a oferit găzduire timp de o lună, răstimp în care Leonard a avut timp să-și caute o chirie care să-i placă.

Trecând niște ani, Leonard s-a decis să profite de „expertiza” lui în ceea ce privește cunoașterea coastei spaniole de la Marea Meditarană făcându-și un portal turistic, www.andalucia.ro, și deschizându-și o mică afacere caadviser, sfătuitor pe chestiuni de turism andaluz. Pe scurt, cei interesați să-și petreacă concediile în Andaluzia îi pot scrie lui Leonard lahola@andalucia.ro, iar acesta îi ajută să-și găsească cazare, le recomandă restaurante, în sfârșit, le dă ponturi pentru un concediu care să scoată maximum de distracție din bugetul alocat.

De ce s-a orientat Leonard spre o astfel de carieră? Ne explică el însuși pe site: „Spania nu e Grecia sau Turcia. Nu exista o tradiție deosebită de a petrece timpul în resorturi imense cu totul inclus: de la mâncare până la parc acvatic, săli de sport și cinema, piscine, jocuri și animatori. Aici in sezon, un hotel all inclusive poate însemna 290 euro/zi/2 persoane.” Opțiunea pentru turism alternativ, pe cont propriu, cu cazare și masă în locuri diferite, plus o mașină închiriată pentru a explora împrejurimile, e net mai profitabilă.

Portalul – spart în patru secțiuni:Plaja, Vremea, Cultura, Jurnal – e scris dezinvolt și cu umor, mustind de observații interesante: „ probabilitatea de a gasi un agent imobiliar vorbitor de engleza e cam aceeasi cu care vei intalni un vorbitor de chineza in Cugir”, explică Leonard când povestește despre greutățile pe care le-a întâmpinat căutându-și chirie.

Fiecare din aceste secțiuni oferă ponturi interesante pentru o vacanță care să facă raportul ideal dintre costuri și beneficii. Astfel, ne sfătuiește Leonard în secțiuneaVremea, lunile iulie și august sunt de evitat întrucât, fiind vârf de sezon, aglomerația și prețurile sunt la pragul de sus. Cel mai bun interval pentru un concediu reușit e fie luna iunie, fie septembrie – dar nici mai sau octombrie nu sunt opțiuni de lepădat într-o zonă în care vara ține șapte luni.

Chiar și în decembrie sunt zile în care se poate face plajă, temperatura urcând uneori la 17 – 18 grade; însă perioada ianuarie – martie e de evitat, vântul bătând constant și atingând în ianuarie chiar 100 km/oră.

Secțiunea Plaja e cea mai detaliată. De pildă, pe cei veniți cu copii, Leonard îi sfătuiește să vâneze din timp oferteleall inclusive ale marilor operatori precum TUI sau Thomas Cook, ca să nu se ardă (prea tare) la buzunar; să-și ia cazare în orașele la vest de Malaga,unde sunt concentrate celemai multe obiective adresate copiilor (Tivoli World Benalmadena, Biopark Fuengirola, Parcul Științelor Granada); la obiectivele pe bani să-și ia bilete online, din timp, ca să prindă ofertele de grup și să evite cozile de 2 ore.

De asemenea, celor care călătoresc cu câini sau pisici Lonard le recomandă Malaga, unde printr-o ordonanță muncipală din 2017 s-a decis ca patrupedele să-și poată însoți stăpânii pe autobuze și în spațiile comerciale. Proprietarii de spații comerciale care vor să le interzică accesul au nevoie să ceară de la primărie o licență specială.

Chiar dacă coasta dinspre Atlantic e destinația clasică pentru surferi și iubitorii de kite, Leonard recomandă la Marea Mediterana stațiunea Tarifa, dând și prețurile pentru închirierea de echipamente.

În sfârșit, adviserul nostru de turism descrie o mulțime de localități apte a vă găzdui concediul, inclusiv o stațiune de schi (Sierra Nevada), totul pentru a vă convinge că „ dacă doriți o vacanță pe gusturile și buzunarul vostru” să-i scrieți lahola@andalucia.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.