Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 9 aprilie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Charles Chaplin, 130 de ani de la naştere (16 aprilie), comedia dramatică „The Gold Rush / Goana după aur”, film mut de aventuri realizat de marele cineast în 1925, cu acompaniament muzical adăugat în 1942, în care mai joacă: Georgia Hale, Mack Swain, Tom Murray, Henry Bergman, Malcolm Waite;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, western-ul „The Man Who Shot Liberty Valance / Omul care l-a ucis pe Liberty Valance”, regizat în 1962 de John Ford, cu: John Wayne, James Stewart, Vera Miles.

* În cadrul evenimentelor dedicate istoriei României, de la ora 18:30 la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” are loc proiecţia filmului „Napoleon al III-lea şi Tânăra Românie”, prezentat de realizatorul său, regizorul Cristian Amza, de prof. univ. Éric Anceau de la Universitatea Sorbona şi acad. Dan Berindei.

* La Centrul Ceh, de la ora 20:00, în cadrul programului Fiction Tuesdays puteţi viziona drama „Cerny Petr / Asul de pică”, film emblematic al Noului val cehoslovac realizat de cineastul de talie mondială Miloš Forman, care prezintă o viziune empatică asupra procesului de alienare a adolescenţilor cehi în contextul anilor ’60.

* Tot de la ora 20:00, la Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95) rulează 7 scurtmetraje ce prezintă tot atâtea poveşti de viaţă. Detalii despre acestea găsiţi aici.

MUZICĂ

* De la ora 18:00, Stagiunea „Cartografii sonore” de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (Str. Londra, nr. 39) vă propune un recital de arii de operă, arii de oratorii, lieduri şi lucrări româneşti inspirat de Charte von der Moldau und Walachey / Harta Moldovei şi a Valahiei, publicată de cartograful german Franz Ludwig Güssefeld în anul 1785. Sandra Eliza Bărănescu, Andreea Plopeanu, Andreea Brăilă, Bogdana Iliescu, şi Ana Elena Ciobanu, acompaniate la pian de Marta-Claudia Tudor interpretează lucrări de Mozart, Händel, Vivaldi, Dvorák, Gounod ş.a.

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul susţinut de pianistul Lucian Gheju, care interpretează: Sonata nr. 8 în – „Pathetique” de Ludwig van Beethoven; Soirées de Vienne – Valse Caprice nr. 6 de Schubert / Liszt, Malagueña de Lecuona / Volodos; valsurile în Fa major, op. 34, nr. 3, în la minor, op. Posth şi în do diez minor, op. 64, nr. 2, precum Fantaisie-Impromptu şi Balada nr. 1, în sol de Frédéric Chopin.

* The Different Class dă un concert în Expirat Halele Carol, începând cu ora 20:00.

* Trupa de post-punk / new wave Uniforma (Janin Pasniciuc – voce/ chitară, Marius Mirea – bas, Dan Andrei Modrea – tobe) lansează primul ei album, „Dristor Tranzistor”, de la ora 21:00, în Control Club.

* Celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu revine în Berăria H, pentru o nouă serie de concerte, primul având loc deseară, de la ora 21:00.

* Erlend Krauser, chitaristul mitului Phoenix, dar care şi-a început drumul în Promusica lui Ilie Stepan, se întoarce în Bucureşti după 45 de ani, pentru a susţine un memorabil concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

EXPOZIŢII

* De la ora 18:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti este vernisată o nouă expoziţie de benzi desenate de Puiu Manu, unul dintre cei mai prolifici autori de gen din România şi, de asemenea, unul dintre cei mai longevivi din lume.

* Tot de la ora 18:00, în cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri”, la Artoteca Bibliotecii Metropolitane (Şos. Mihai Bravu, nr. 4) are loc vernisajul expoziţiei personale Dan Ştefan Minea, intitulată „Compoziţii”.

CARTE

Librăria Sophia vă invită, de la ora 18:00, la lansarea volumului „Ispita libertăţii. Memorii” de Pr. Constantin Virgil Gheorghiu. Invitaţi: Pr. dr. Tudor Ciocan, lector dr. Laurenţiu Avram, dr. Gheorghiţă Ciocioi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.