Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 aprilie

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 18:00 este proiectat documentarul „Icoana Mărturisirilor – Părintele Arsenie Boca”, realizat de Nicolae Mărgineanu. Intrare liberă.

* De astăzi, până pe 12 aprilie, la Institutul Cervantes au loc proiecţii de filme cubaneze, prilejuite de aniversarea celor 60 de ani de existenţă a Institutului Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografică (ICAIC). Deseară, de la ora 19:00, rulează drama „Vestido de novia / Rochia de mireasă”, realizată de Marilyn Solaya cu Laura De la Uz, Luis Alberto García, Mario Guerra, a cărei acţiune se desfăşoară în Havana anilor ’90, unde o soră medicală şi un constructor de case îndrăgostiţi nebuneşte îşi trăiesc fericiţi căsnicia, până când o întâmplare din trecutul ei le pune sentimentele la încercare şi subminează cele mai elementare principii.

* De la ora 19:30, la Cinema Elvira Popescu are loc proiecţia în avanpremieră a filmului „Leto / O vară rock’n’roll”, realizat de cineastul Kirill Serebrennikov, urmată de o discuţie cu scriitorul Vasile Ernu şi realizatorul TV Doru Ionescu despre muzica underground în comunism.

* Centrul Ceh (Strada Ion Ghica, nr. 11) reia de astăzi programul Documentary Mondays, de la ora 20:00 fiind proiectat filmul „Photon”, un documentar avangardist ştiinţifico(-fantastic) regizat de polonezul Normal Leto, ce trasează circuitul unei călătorii ambiţioase şi ameţitoare prin istoria Universului, de la Big Bang la revoluţia cuantică şi mai departe. Filmul este inspirat de lucrările celebrului autor David Deutsch („The Beginning of Infinity”, „The Fabric of Reality”), ale cărui teorii sunt transmise prin intermediul unui voice-over uşor amuzant şi sunt acompaniate de o serie de animaţii CGI şocante, cu valuri şi particule, ilustrând concepte ştiinţifice abstracte precum câmpul Higgs, prin modele 3D impecabile.

MUZICĂ

* În cadrul Stagiunii de colecţie, parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte”, la Biblioteca Naţională a României, pianista Mădălina Pașol aduce un omagiu lui Dinu Lipatti în recitalul pe care-l susţine de la ora 17:30,.

* De la ora 20:00, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club revine Jojo Mayer, celebrul baterist elveţian, care cântă deseară cu grupul Nerve.

* Formaţia din Ţara Galilor, Bullet For My Valentine, revine într-un concert la Arenele Romane (cort încălzit), în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă trupa britanică Enterfire.

EXPOZIŢIE

La Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei, la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei personale a pictoriţei Rodica Toth Poiată „Convergenţe – after hours”, ce mai poate fi vizitată până pe 14 aprilie.

CONFERINŢĂ

În cadrul Serilor Duhovniceşti de sub Sfântul Acoperământ, Parohia Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Voievod Ştefan cel Mare din Drumul Taberei nr. 28A vă invită să ascultaţi, de la ora 18:30, cuvântul de folos al părintelui Amfilohie Brânză de la Mânăstirea Diaconeşti, cu tema „Cred, Doamne, ajută necredinţei mele!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.