”Tenis cu diavolul” – o carte care vă învață să luptați pentru visele voastre

Sursa foto: Cristina Toma

Dacă vă plac scriitorii care reușesc să enerveze lumea dar și să o facă să râdă, atunci cartea lui Lauren Weisberger este alegerea perfectă pentru o lectură care să vă destindă.

Lauren Weisberger a avut, acum câțiva ani, un debut care a pus pe jar lumea revistelor de moda din New York cu romanul ”Diavolul se îmbracă de la Prada”, o anume doamnă ce conduce o astfel de publicație, simțindu-se direct vizată și profund ofensată. De fapt, era fosta sefă a tinerei scriitoare. Ea a amenințat cu represalii publicistice actorii și modelele care au primit oferta de a juca în comedia care s-a făcut după această carte.

Apoi Lauren Weinberger a scris și alte cărți în care personajele sunt tinere femei din mediul urban, care încearcă să își facă o carieră și o viață în diverse domenii, în special în relații publice și media unde, în ciuda strălucirii și rafinamentului afișate uneori, mediul nu este unul dintre cele mai prietenoase.

Sursa foto: Cristina Toma

Aceste doamne și domnișoare se luptă din greu, străduindu-se să își păstreze cu zămbetul pe buze și, uneori, să își ascundă lacrimă abia ascunsă în colțul ochiului. Adesea, singurele lor arme sunt puterea de a rezista la nedreptăți, piedici de tot felul și chiar umilințe aduse. Ele trec peste acestea un stil, iar ironia și simțul umorului nu le părărsesc niciodată pentru că, deși nu poți să schimbi o situație, nu înseamnă că nu poți râde de ea!

De data aceasta, cartea pe care Lauren Weisberger o propune cititorului român, cu ajutorul editurii Polirom și a traducătoarei Simona Dumitriu, se numește ”Tenis cu diavolul”. Să nu vă gândiți că este cumva o continuare a cărtilor ”Diavolul se îmbracă de la Prada” și ”Răzbunarea se îmbracă de la Prada”.

De data aceasta, personajul principal este Charlotte „Charlie” Silver care a fost dintotdeauna un copil cuminte. Se remarcă devreme în tenis, antrenată de tatăl ei, un jucător de primă clasă la rândul lui, și ajunge repede unul dintre juniorii de top ai lumii.

Când părăsește universitatea pentru a intra în circuitul profesionist, Charlie pătrunde în lumea celor mai buni sportivi, concurând fără milă pentru turnee de Grand Slam și pentru paginile revistelor mondene.

Sursa foto: Cristina Toma

Ea zboară în jurul lumii, joacă meciuri caritabile la bordul iahturilor luxoase, pășește pe covorul roșu la petrecerile organizate pentru sportivi, toate astea în timp ce încearcă să-și urmărească adevărata țintă.

În acest roman cuceritor despre viața starurilor din tenis care se antrenează fără oprire, într-o lume superficială a postărilor pe Instagram, Charlie trebuie să descopere secretul de a împăca dorința de a învinge cu presiunile unei societăți mereu în căutare de senzațional.

Ce va face și, mai ales care va fi cel mai prețios lucru pe care îl va câștiga Charlie, vă las să aflați singuri atunci când veți citi cartea.

Vă mai spun doar că nu veti șăsa cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.