Efectele hipermarketurilor asupra economiei României

Sursa foto: www.pixabay.com

Deschiderea supermarketurilor în marile oraşe a avut ca efect închiderea magazinelor româneşti, spune preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu.

Potrivit acestuia, marile lanțuri de retail au, de asemenea, o politică de a proteja produsele de import.

În aceste condiţii, Companiile de Distribuţie de Bunuri din România propun modificarea legislaţiei, astfel încât construirea hipermarketurilor în interiorul oraşelor să fie oprită, pentru a da o şansă şi afacerilor româneşti.

”Retailerii ar trebui, ca de acum încolo, să funcționeze în afara marilor orașe, astfel încât să dăm posibilitatea micilor producători sau societăților de nivel mic și mijlociu să activeze în interiorul orașelor. Desigur, asta înseamnă crearea unui număr mai mare de locuri de muncă, încasarea unor sume de bani mai mari la bugetul statului, reglarea inclusiv, în timp, a prețurilor de pe piață pentru că cele practicate de retaileri, astăzi, sunt prețuri destul de mari, prețuri care includ multe taxe, astfel încât, la raft, produsul poate fi mai scump cu până la 30%”, a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

Dragoş Frumosu admite că modificarea legislaţiei va fi un proces de durată, imposibil de realizat fără înţelegerea fenomenului din partea factorului politic.

”Începutul unui dialog poate să ducă la o construcție dacă există și voință politică, dacă nu există influențe așa cum știm, desigur, că există din partea reprezentanților țările din care provin aceste hipermarketuri. Cred că, printr-un dialog constructiv, toată lumea poate să înțeleagă”, a mai spus Dragoş Frumosu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.