Destinații de vacanță – Sibiu

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacantă 🙂
Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Sibiu, un important centru cultural din sudul Transilvaniei, oraș care are în apropiere stațiunea de iarnă Păltiniș și lacul glaciar Bâlea.

Sibiul a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă.
Orașul a fost capitală a Transilvaniei vreme de peste 100 de ani și a cunoscut în ultimii ani o renaștere economică și culturală semnificativă, Sibiul fiind în prezent unul dintre orașele cu cel mai mare nivel de investiții străine din România.
Ne amintim cu toții că în anul 2007 a fost Capitală Culturală Europeană, iar acest lucru îl vei vedea la fiecare pas printr-unul dintre cele mai cochete orașe din România!

Cine a spus că city-break-urile trebuie să fie doar în străinătate? Sibiul este un oraș mai mult decât potrivit pentru o escapadă de câteva zile în care să uiți de probleme, griji și supărări.
Din București ajungi ușor pană la Sibiu, fie că alegi să sofezi în jur de 4 ore fie că mergi cu trenul vreme de 6 ore.

Rețeta pentru un city-break reușit în Sibiu este simplă…În primul rând, nu poți pleca fără să vizitezi câteva dintre lăcasurile de cult, prezente chiar în centrul orașului: biserica Evanghelică Parohială, biserica și Complexul Ursulinelor ori Sinagoga cultului mozaic.
Apoi, nu ai voie să ratezi cel mai mare complex muzeal din tară, chiar în Sibiu…Cele două muzee mari ale orașului, Astra și Brukenthal, sunt adevărate branduri, atrăgand ca un magnet deopotrivă turiști români și străini.
Muzeul Astra, aflat în rezervația naturală “Dumbrava Sibiului”, este un muzeu de-a dreptul special, plasat într-un loc ideal pentru a descoperi viața traditională rurală romanească, în timp ce te bucuri de o plimbare în natură.
Cei 10 km de alei te vor plimba printre gospodării tărănesti, ateliere, bisericuțe de lemn, troițe, stâne, crame, mori de apă și de vânt, iar interioarele originale, foarte bine păstrate, îți vor povesti despre viața simplă a tăranilor români.

Dacă ești pasionat de artă și istorie, trebuie neapărat să vizitezi Muzeul Național Brukenthal!
În fapt este vorba despre un grup de muzee din Sibiu, unde fiecare turist poate găsi ceva pe gustul său: galerii de artă, muzeul de istorie Casa Altemberger, muzeul de istorie naturală, muzeul de istorie al farmaciei, muzeul de vanătoare “August von Spiess “, tablouri de Rubens și nu în ultimul rând, biblioteca Bruckenthal.
Garantăm că vei fi impresionat!

Dacă alegi să petreci city-break-ul în Sibiu pe perioada iernii, avem o propunere super!
În județul Sibiu turiștii pot admira, timp de aproximativ 3 luni pe an, singurul hotel de gheată din România, care este construit și reconstruit la Bâlea Lac începând din 2005.
Pe lângă cazare acolo găsești Ice Restaurant, unde poți mânca din farfurii de gheată și poți bea din pahare de gheată, Biserica de Gheată unde au avut loc de-a lungul anilor nunți și botezuri, precum și iglu-urile de gheată.
Sună bine, nu?

La fel de mult îți recomand și plimbările prin Sibiu…de exemplu o plimbare de o zi în care să mergi agale de la Piața Mare pană la Turnul Scărilor, trecând apoi pe Podul Minciunilor spre Piața Mică și Pasajul Scărilor va fi melanjul perfect de trecere prin istorie într-o combinație de voie bună și savurare a specificului local ce poate face diferența în excursia ta!

Orice ai alege să faci, Sibiul este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă.

Sursă documentare: Wikipedia & turismistoric.ro

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.