CFR a lansat licitaţia pentru lucrări de reparaţii și consolidare la Podul Constanța

Foto: Radu Șofran

Se fac pași pentru repararea Podului Constanța. CFR a lansat licitaţia pentru lucrări de reparaţii și consolidare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 mai, iar durata lucrărilor este de opt luni de la semnarea contractului.

Compania Naţională de Căi Ferate informează că a stabilit un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic nici în circulaţia trenurilor, nici în circulaţia rutieră.

Podul Constanța se află într-o stare avansată de degradare. Podul CFR și pasajul rutier au o vechime de 80 de ani.

Amintim că municipalitatea a solicitat încă din noiembrie anul trecut trecea podului în administrarea Primăriei Generale pentru a-l reabilita.

Într-un comunicat de presă, primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că lucrările sunt așteptate de toți cetățenii.

‘Cetăţenii mi-au semnalat în nenumărate rânduri starea deplorabilă a Podului Constanţa, iar în calitate de primar şi de locuitor al Sectorului 1, am constatat, la rândul meu, faptul că acest pod reprezintă un pericol pentru siguranţa noastră, a tuturor. Salut decizia Ministerului Transporturilor, prin ‘CFR’ S.A., de a răspunde la apelul nostru – administraţie locală şi cetăţeni – pentru punerea în siguranţă a Podului Constanţa. Prin lansarea acestei licitaţii, se fac primii paşi în rezolvarea unei probleme esenţiale pentru Sectorul 1, rezolvare aşteptată şi dorită de cetăţenii acestei zone administrative’, afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.