VIDEO: Profesorii trebuie să învețe și ei!

Educația este o profesie. Pregătirea profesorilor formează generatiile viitoare. Multi profesori, însă, rămân inchistati in dogme si doctrine care nu mai ajută la o dezvoltare riguroasă a profesorilor. Manuale depăsite, informatie multă si fără sens, materii care nu ajută la nimic. Rolul de dascăl in formarea unei generatii este crucial. Găsim multe resurse pe internet: unele sunt bune, altele nu ajută cu nimic iar altele sunt nocive.

Umorul în educație este important, el fiind și un vehicul de la profesor la elev și invers. Elevii nu vor un clovn în fața clasei, dar nici nu își doresc pe cineva care să le transmită tristețe sau frică. Iar avantajele sunt surprinzatoare: îi ajută pe elevi să învețe mai bine, participă mai activ la oră, încurajează creativitatea, oferă motivare și – nu în ultimul rând – reduce anxietatea. Este o listă la care merită să reflecteze fiecare profesor.

Ovidiu Panisoara, profesor universitar doctor la Facultatea de Stiinte ale Educatiei si director al Departamentului de Formare a Profesorilor, a vorbit, astazi, In Comunitate, despre portretul profesorului.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.